Κεντρικά γραφήματα ομάδας Νέα πορεία μετά τον χωρισμό με το FamilyMart

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Central Food Retail Group

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Central Group ξεκίνησε τη δική της στρατηγική καταστημάτων ψιλικών αφού αποχωρίστηκε με τον Ιάπωνα συνεργάτη FamilyMart, έχοντας ξεκινήσει τη μετονομασία ορισμένων καταστημάτων FamilyMart στην περιοχή ως Tops Daily, σύμφωνα με τη δική της αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών.

Προηγούμενη ιστορία:

Αποχαιρετώντας την Ταϊλάνδη, τα εμβληματικά ψιλικατζίδικα «Family Mart» μετονομάζονται πλήρως σε «Tops Daily» μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες υπηρεσίας.

Η συμφωνία franchise με την FamilyMart ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου 2023, οδηγώντας στη μετατροπή των υπολοίπων τοποθεσιών FamilyMart, που αριθμούν περίπου 200, σε καταστήματα Tops Daily μέχρι το τέλος του έτους. Αυτή η στρατηγική αλλαγή έρχεται καθώς η FamilyMart αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τον κυρίαρχο αντίπαλο της Ταϊλάνδης, την 7-Eleven, η οποία διαθέτει μερίδιο αγοράς 80% στον τομέα των καταστημάτων ψιλικών.

Ο εναγκαλισμός των ανεξάρτητων δραστηριοτήτων του Central Group ακολουθεί τη συσσώρευση επιχειρησιακής τεχνογνωσίας ιαπωνικού τύπου από την FamilyMart. Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου ενσωματώνει ήδη αρκετές ιαπωνικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Yoshinoya, Ootoya και Mister Donut, σηματοδοτώντας μια ευρύτερη τάση ιαπωνικών δεσμών που μεταμορφώνουν το τοπίο λιανικής της Ταϊλάνδης.

Αν και η βασική επιχείρηση λιανικής του Central Group υπέστη οπισθοδρομήσεις λόγω της πανδημίας, έχει παρουσιάσει τροχιά ανάκαμψης από το 2022 με την επιστροφή τουριστών. Οι προσπάθειες διαφοροποίησης του ομίλου επεκτείνονται πέρα ​​από τις παραδοσιακές του δραστηριότητες λιανικής, όπως αποδεικνύεται από τη συνεργασία του με το JD.com για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και την εμφάνισή του σε μεταγενέστερες εμπειρίες αγορών.

Οι αναλυτές λένε ότι η απόκλιση του Central Group από το FamilyMart σηματοδοτεί μια εξέλιξη στον τομέα λιανικής της Ταϊλάνδης, επιτρέποντας στον όμιλο να διεκδικήσει την ταυτότητα της επωνυμίας του και να εξερευνήσει καινοτόμους δρόμους πέρα ​​από τα τυπικά μοντέλα καταστημάτων ψιλικών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.