Η ανάπτυξη της απασχόλησης στο δεύτερο τρίμηνο της Ταϊλάνδης επιβραδύνεται εν μέσω ασθενέστερων εξαγωγών και επενδύσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Η απασχόληση της Ταϊλάνδης το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 1.7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, επιβραδύνοντας από άνοδο 2.4% τους προηγούμενους τρεις μήνες, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία προγραμματισμού τη Δευτέρα, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας αναπτύχθηκε 1.8% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου σε ετήσια βάση και 0.2% σε τριμηνιαία βάση, επιβραδύνοντας απότομα από το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι ασθενέστερες εξαγωγές και οι επενδύσεις υποβάθμισαν την τουριστική δύναμη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης (NESDC) ανέφερε σε δήλωση ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ταϊλάνδη ήταν 1.06% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου έναντι 1.05% τον Ιανουάριο-Μάρτιο.

Σημείωσε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν κυρίως στους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών.

Σύμφωνα με το NESDC, η Ταϊλάνδη είχε εργατικό δυναμικό 39.7 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.