Ο πρωθυπουργός συζητά για την ενίσχυση του τουρισμού με αεροπορικές εταιρείες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin συναντήθηκε με εκπροσώπους από τον τομέα των αερομεταφορών για να προετοιμαστεί για την υψηλή τουριστική περίοδο που αναμένεται να κορυφωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Ο κ. Srettha είπε ότι η κυβέρνησή του μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του θα δώσει προτεραιότητα στην τουριστική αναζωογόνηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Αεροδρόμια της Ταϊλάνδης (AOT), φορείς εκμετάλλευσης βασικών διεθνών αεροδρομίων της χώρας και Διευθύνοντες Σύμβουλοι 8 αερομεταφορέων. Πριν από τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στους συμμετέχοντες βασικούς υποψηφίους για τις υπουργικές θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου του, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την οικονομία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ξεκινήσει αμέσως να εργάζεται για τον τουρισμό κατά την ορκωμοσία του, καθώς το τελευταίο τρίμηνο θεωρείται σημαντική περίοδος για οικονομική ώθηση και περίοδος αιχμής ταξιδιών.

Ο Πρόεδρος του AOT Kerati Kijmanawat είπε ότι ο AOT συζήτησε με εκπροσώπους άλλων οργανισμών, μετά τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα σχετικά με την έλλειψη πτήσεων που εξυπηρετούν αεροδρόμια στην Μπανγκόκ και στο Πουκέτ. Ο τομέας πρέπει να προετοιμάσει χρονοθυρίδες πτήσεων για μελλοντικές πτήσεις από την Κίνα και άλλες χώρες σε 6 αεροδρόμια στην Ταϊλάνδη.

Ο κ. Puttipong Prasarttong-Osoth, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bangkok Airways και Πρόεδρος της Ένωσης Αερογραμμών της Ταϊλάνδης, εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί και επιβεβαίωσε ότι η αεροπορική του εταιρεία ήταν καλά προετοιμασμένη για την επερχόμενη περίοδο αιχμής των ταξιδιών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.