Σεπτέμβριος 2023 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Το Φεστιβάλ του δέκατου σεληνιακού μήνα, οι αγώνες σκαφών Ko Lae, οι αγώνες μεγάλων σκαφών, η έκθεση διαπεριφερειακών ταξιδιών και μια σειρά από μαραθώνιους/ημιμαραθώνιους κάνουν τον Σεπτέμβριο του 2023 έναν ακόμη γεμάτο εκδηλώσεις στην Ταϊλάνδη.

Τον Σεπτέμβριο διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ που προέρχονται από θρησκευτικές πεποιθήσεις, καινοτόμες εκδηλώσεις που γιορτάζουν τις τέχνες και τις τέχνες της Ταϊλάνδης και πολλές αθλητικές εκδηλώσεις.

Ακολουθεί μια λίστα με άλλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ταϊλάνδη τον Σεπτέμβριο του 2023, ταξινομημένα κατά ημερομηνία:


Διαπεριφερειακή Έκθεση Ταξιδίων
1-3 Σεπτέμβριος 2023
Central Hatyai, Songkhla

Αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά πέντε ταξιδιωτικών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στις πέντε περιοχές της Ταϊλάνδης μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2023, με στόχο την ενθάρρυνση των ταξιδιών μεταξύ των περιοχών. Η έκθεση περιλαμβάνει προσφορές και ειδικές προσφορές από καταλύματα, αξιοθέατα, τουριστικές εταιρείες και άλλα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, καθώς και εργαστήρια DIY για την τοπική σοφία από τις πέντε περιοχές.

Δημιουργία χειροτεχνίας Khao Yai Clay
1-3 Σεπτέμβριος 2023
Primo Piazza Khao Yai, Nakhon Ratchasima

Η τριήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει κεραμικά και κεραμικά προϊόντα, παραστατικές τέχνες από πηλό και εργαστήρια αγγειοπλαστικής – ενώ παράλληλα προσφέρει ειδικά μενού από σεφ παγκόσμιας κλάσης σε ειδικά κατασκευασμένα πιάτα αγγειοπλαστικής. Υπάρχουν επίσης μουσικές συναυλίες και καρναβάλι από πηλό για πάρτι, καθώς και ένα πήλινο καραβάνι για να απολαύσετε την καταπράσινη φύση του Εθνικού Πάρκου Khao Yai και του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO Khorat.

Έκθεση πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων της Μπανγκόκ 2023
6-10 Σεπτέμβριος 2023
Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο Queen Sirikit, Μπανγκόκ

Αυτό το έτος σηματοδοτεί το 40th επέτειος της ετήσιας έκθεσης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων της Μπανγκόκ, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του είδους της στην Ασία. Διοργανώνεται από το Τμήμα Προώθησης Διεθνούς Εμπορίου (DITP), Υπουργείο Εμπορίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Gem and Jewellery of Thailand (GIT), η Έκθεση παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, από ακατέργαστους πολύτιμους λίθους μέχρι τελικά κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων πολύτιμων λίθων, χαλαρές πέτρες, εκλεκτά κοσμήματα, ασημένια κοσμήματα, χρυσά κοσμήματα, κοσμήματα από πλατίνα, μαργαριτάρια, κοσμήματα κοστουμιών, εξοπλισμός κατασκευής και συσκευασία, μεταξύ άλλων.

Φαινόμενο Φωτός Φωτός Φανομ (Ανατολή)
8-10 Σεπτέμβριος 2023
Ιστορικό πάρκο Phanom Rung, Buri Ram

Αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν το φως του ήλιου μέσα από τις 15 πόρτες του Prasat Hin Phanom Rung. Το φαινόμενο του φωτός συμβαίνει τέσσερις φορές το χρόνο – δύο συμβάντα ηλιοβασιλέματος συμβαίνουν μεταξύ 5-7 Μαρτίου και 5-7 Οκτωβρίου και δύο γεγονότα ανατολής συμβαίνουν μεταξύ 3-5 Απριλίου και 8-10 Σεπτεμβρίου.

Το Prasat Hin Phanom Rung είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός εξαφανισμένου ηφαιστείου 60 χιλιόμετρα νότια της πόλης Buri Ram. Είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα ανακαινισμένη τοποθεσία Χμερ στην Ταϊλάνδη και προσφέρει υπέροχη θέα στους γύρω ορυζώνες.

Ταϊλανδέζικο-Ιαπωνικό Iconic Music Fest 2023
22-24 Σεπτέμβριος 2023
ICONSIAM, Μπανγκόκ

Το ετήσιο μουσικό φεστιβάλ προωθεί την ταϊλανδέζικη και ιαπωνική ποπ κουλτούρα. Η φετινή εκδήλωση σηματοδοτεί επίσης τα 50th επέτειο της φιλίας ASEAN-Ιαπωνίας και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από περισσότερα από 50 διάσημα συγκροτήματα από την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Banzai Japan, Beyooooonds, Chicken Blow The Idol, FES☆TIVE και Kyushu Girls Wing από την Ιαπωνία και Euphonie, Fuyubi, HatoBito, Ikinari Tell Εγώ, η Stellagrima και η TerasuDanshi από την Ταϊλάνδη. Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, η ώρα προβολής είναι 14.00-22.00.

Παράδοση λατρείας Sakhon Nakhon Tao Ngoi 2023
23-29 Σεπτέμβριος 2023
Πάρκο του ποταμού Pung, περιοχή Tao Ngoi

Οι ετήσιες τελετουργικές και χορευτικές παραστάσεις για τη λατρεία Phaya Tao Ngoi (άρχοντας της χελώνας) - το σύμβολο της περιοχής Tao Ngoi στη βορειοανατολική ταϊλανδική επαρχία Sakon Nakhon. Η παράδοση πραγματοποιείται παράλληλα με φωταγωγημένες πομπές μακριών σκαφών και αγώνες μακρών σκαφών, καθώς και πολλές άλλες μορφές ψυχαγωγίας και έκθεσης καταναλωτών.

Kalasin Long-boat Racing Festival 2023
21-25 Σεπτέμβριος 2023
Ποταμός Pao, περιοχή Kamalasai

Απολαύστε πέντε ημέρες αγώνων μακριών σκαφών, λαϊκές παραστάσεις, πομπές με μακρύ σκάφος και αγώνες μαζορέτες, καθώς και έναν αρχαίο διαγωνισμό τυμπάνων (Seng Klong King).

Narathiwat Ko Lae Boat & Long-boat Racing 2023
22-24 Σεπτέμβριος 2023
Φράγμα Tha Prayasai

Οι πολυαναμενόμενοι αγώνες σκαφών και μακρών σκαφών Ko Lae αποκλειστικά για το Narathiwat διεξάγονται παράλληλα με την ετήσια Έκθεση Specialty Narathiwat. Εκτός από διάφορες κατηγορίες αγώνων σκαφών, υπάρχουν εκθέσεις και προθήκες αντιγράφων σκαφών Ko Lae και άλλων τεχνών και χειροτεχνιών.

Έκθεση ειδικών του Narathiwat

16-25 Σεπτέμβριος 2023
Φράγμα Tha Prayasai

Το Specialty Fair του Narathiwat γιορτάζει τις χειροτεχνίες Krajood (Grey Sedge) και τις σχετικές τέχνες και χειροτεχνίες μοναδικές στο Narathiwat, καθώς και τα περίφημα φρούτα και γεωργικά προϊόντα της επαρχίας «Longkong». Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπάρχει ένας διαγωνισμός Javan Dove Sound Competition για το Royal Cup στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2023.

Δέκατο σεληνιακό φεστιβάλ Nakhon Si Thammarat 2023
25 Σεπτεμβρίου-14 Οκτωβρίου 2023
Princess Mother 84 Park (Thung Tha Lat)

Αυτό το έτος σηματοδοτεί το 100th επέτειος της "Sat Duen Sip" αξιοκρατική παράδοση στο Nakhon Si Thammarat. Η επαρχία έχει προγραμματίσει 20 ημέρες και 20 νύχτες αξιοκρατικών τελετών και διάφορες άλλες δραστηριότητες, όπως η Έκθεση Ερυθρού Σταυρού Nakhon Si Thammarat 2023, διαγωνισμός λογοτεχνίας της Ταϊλάνδης, αναμέτρηση Nang Talung, ζωντανός διαγωνισμός ποίησης, νεαρή Manora, Nang Talung talk show, νέοι παιχνίδι σκιών και μουσικές συναυλίες.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2023 πραγματοποιούνται διάφορα τρεξίματα σε όλη την Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω, τα οποία ταξινομούνται κατά ημερομηνία:

Τσιάνγκ Καν Σούπερ Ημιμαραθώνιος 2023
3 2023 Σεπτέμβριο
Chiang Khan, Loei

Super Half Marathon 25 km, Super Mini Marathon 15 km και Fun Run 5 km στο Chiang Khan, μια χαλαρή και όμορφη πόλη στην ταϊλανδική όχθη του Mekong στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη. Η πόλη διατηρεί μια παλιά αίσθηση του κόσμου με τον κεντρικό παραποτάμιο δρόμο της γεμάτο με σπίτια από ξύλο τικ. Εκτός από το να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν την εκδήλωση τρεξίματος, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τοπικές δραστηριότητες, όπως να κάνουν αξία σε βουδιστές μοναχούς, να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα του Phu Thok ή να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου με πανοραμική θέα στο Chiang Khan.

Τσιάνγκ Μάι 22Κ 2023 @Doi Suthep
10 2023 Σεπτέμβριο
Εκκίνηση-τερματισμός στο ζωολογικό κήπο του Τσιάνγκ Μάι

Η βόρεια επαρχία του Τσιάνγκ Μάι προσφέρει πολλά φυσικά και ανθρωπογενή αξιοθέατα, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε γραφικά περιβάλλοντα μέσα στην καταπράσινη τροπική ύπαιθρο. Και αν επισκέπτεστε το Τσιάνγκ Μάι αυτόν τον Σεπτέμβριο, εγγραφείτε ή απλώς απολαύστε το γεγονός που περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο 22 χιλιομέτρων, μίνι μαραθώνιο 10 χιλιομέτρων και διασκεδαστικό τρέξιμο 5 χιλιομέτρων.

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο Khao Yai 2023
22 2023 Σεπτέμβριο
Εθνικό Πάρκο Khao Yai

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί στο Khao Yai και στο Nakhon Ratchasima γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο – που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου ή γύρω στις πόλεις σε όλο τον κόσμο – στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai. Η εκδήλωση, δωρεάν, προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες χωρίς αυτοκίνητα, όπως περπάτημα, ποδήλατο και τρέξιμο στο πάρκο της UNESCO, έκθεση φωτογραφίας, μουσικές παραστάσεις, γεύματα μηδενικών αποβλήτων και παρατήρηση άστρων.

Λάβετε υπόψη ότι οι εγγραφές για τα περισσότερα από αυτά τα τρέχοντα γεγονότα έχουν ήδη κλείσει. Είτε είναι κλειστό είτε ακόμα ανοιχτό, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη διασκεδαστική ατμόσφαιρα σε κάθε τοποθεσία.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.