Η Srettha συναντά τον Prayut στο Govt House

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό στρατηγό Prayut Chan-o-cha στο Κυβερνητικό Μέγαρο, ενώ τα μέλη του κοινοβουλίου αναγνώρισαν επισήμως τη βασιλική διοίκηση διορίζοντας τον κ. Srettha στον 30ο πρωθυπουργό Υπουργός.

Αυτή είναι η στιγμή που ο κ. Srettha Thavisin μπήκε στο κυβερνητικό σπίτι για να συναντηθεί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό στρατηγό Prayut Chan-o-cha, μετά από βασιλικό ραντεβού. Η τελετή διορισμού πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Pheu Thai Party στην Μπανγκόκ, η οποία ακολούθησε την έγκριση του κ. Srettha από την Εθνοσυνέλευση την Τρίτη.

Η συνάντηση μεταξύ του κ. Srettha και του στρατηγού Prayut διεξήχθη κατ' ιδίαν. Ο στρατηγός Prayut με την ευκαιρία αυτή παρέδωσε μια ανθοδέσμη στον κ. Srettha ως ένδειξη συγχαρητηρίων.

Ο κ. Srettha και ο στρατηγός Prayut αναφέρθηκε ότι συζήτησαν οικονομικά ζητήματα, προτού ο στρατηγός Prayut ξεναγήσει τον κ. Srettha στο συγκρότημα των κυβερνητικών κατοικιών, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του Πρωθυπουργού, και της γκαλερί πορτρέτων των Πρωθυπουργών της Ταϊλάνδης.

Αργότερα στα κεντρικά γραφεία του Pheu Thai Party, ο κ. Srettha αποκάλυψε ότι η συνάντησή του με τον στρατηγό Prayut ήταν για να τον σεβαστεί και να ζητήσει τη συμβουλή του. Είπε ότι ο στρατηγός Prayut του είχε εκφράσει τη φροντίδα του για τη χώρα.

Στο κοινοβούλιο σήμερα, ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής Pichet Cuamuangphan από το Pheu Thai Party ενημέρωσε τους βουλευτές για τη βασιλική διοίκηση που διορίζει τον κ. Srettha Thavisin Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, το οποίο αργότερα διαβάστηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Αντιπροσώπων Pornpit Petchcharoen. Ο κ. Srettha διορίστηκε επίσημα Πρωθυπουργός στις 22 Αυγούστου 2023, σύμφωνα με την ημερομηνία της βασιλικής διοίκησης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.