Προειδοποιήθηκε το κοινό για ψεύτικες εφαρμογές που προσφέρουν ψηφιακό χρήμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιητικό προειδοποίηση προς το κοινό για τη λήψη υποτιθέμενων εφαρμογών εγγραφής που υπόσχονται 10,000 ψηφιακό χρήμα, μια κεντρική πολιτική που προτάθηκε από το Pheu Thai Party κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει με την πολιτική ψηφιακής δωρεάς των 10,000 μπατ όπως υποσχέθηκε το κόμμα Pheu Thai κατά τις γενικές εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει βασικές πολιτικές που το Pheu Thai Party υποσχέθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια των εκλογών, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής δωρεάς ψηφιακών χρημάτων των 10,000 μπατ. Είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με την πολιτική μόλις εγκριθεί βασιλικά το υπουργικό συμβούλιο και απέρριψε τις φήμες ότι το κόμμα εγκατέλειψε την εφαρμογή του φυλλαδίου για το ψηφιακό νόμισμα.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Προϋπολογισμού δήλωσε ότι θα εκδώσει έκθεση για την οικονομική κατάσταση της Ταϊλάνδης μόλις εγκατασταθεί επίσημα η νέα κυβέρνηση. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τσάλερμφολ Πένσουτ είπε ότι η έκθεση θα παρέχει πληροφορίες στη νέα κυβέρνηση ώστε να ιεραρχήσει ανάλογα τις βασικές πολιτικές της. Δήλωσε ότι το γραφείο δεσμεύεται να υποστηρίξει το σχέδιο διανομής ψηφιακών νομισμάτων, αλλά ότι θα πρέπει να παρέχει μια σαφέστερη εικόνα στην κυβέρνηση της κατάστασης της χώρας.

Σύμφωνα με το Γραφείο, η δωρεά ψηφιακού νομίσματος θα μπορούσε να κοστίσει έως και 560 δισεκατομμύρια μπατ. Περαιτέρω συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των σχετικών φορέων πιθανότατα θα ζητηθεί σύντομα για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον Pol Gen Amorn Chomchoey, Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας (NCSA), καμία επίσημη κυβερνητική υπηρεσία δεν έχει ξεκινήσει μια τέτοια εκστρατεία ούτε κυκλοφόρησε σχετική εφαρμογή. Αυτές οι εφαρμογές θα μπορούσαν ενδεχομένως να επινοηθούν από δόλιους φορείς.

Ο Pol Gen Amorn προέτρεψε το κοινό να απόσχει από τη λήψη ή την εγκατάσταση αυτών των εφαρμογών, καθώς ενδέχεται να εκθέσουν τους χρήστες σε κινδύνους όπως κλοπή προσωπικών δεδομένων ή οικονομική απώλεια. Πρόσθεσε ότι η NCSA, ως απάντηση στην κατάσταση, έχει ήδη λάβει μέτρα για να ειδοποιήσει την Google, ζητώντας την αφαίρεση αυτών των παραπλανητικών εφαρμογών από το Play Store της, όπου έχουν εντοπιστεί.

Ο πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας ψηφιακού χρήματος ή ψηφιακού πορτοφολιού των 10,000 μπατ είναι να τονώσει την τοπική κατανάλωση. Αυτό το σχέδιο, που εισήχθη από τον Srettha Thavisin, στον οποίο χορηγήθηκε πρόσφατα βασιλική έγκριση ως 30ος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, στοχεύει να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε Ταϊλανδός πολίτης ηλικίας 16 ετών και άνω θα λάβει 10,000 μπατ σε ψηφιακό νόμισμα, αποθηκευμένο σε ψηφιακό πορτοφόλι. Τα κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων από την εγγεγραμμένη κατοικία τους και πρέπει να δαπανηθούν για βασικές ανάγκες καθημερινής ζωής μέσα σε ένα εξάμηνο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.