Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τη φυλακή για ιατρικούς λόγους

Εθνική -

Ο Thaksin Shinawatra, ο φυλακισμένος πρώην Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας από τις φυλακές της Μπανγκόκ περίπου 15 λεπτά πριν από τη 1 το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου, μετά την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Το Τμήμα Διορθώσεων την Τετάρτη, 23 Αυγούστου, εξέδωσε επίσημη δήλωση ενημερώνοντας ότι ο Τακσίν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη αφού είχε δυσκολία στον ύπνο, πόνο στο στήθος, υψηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στις άκρες των δακτύλων και είναι «απειλητικός για τη ζωή του». συνθήκες.

Ο Τακσίν, 74 ετών, μόλις έφτασε στην Ταϊλάνδη την Τρίτη από την 17χρονη αυτοεξορία του και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κατόχους πολιτικών αξιωμάτων.

Μετά από ιατρικό έλεγχο στη φυλακή, διαπιστώθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάνω από πέντε ιατρικές παθήσεις, όπως ισχαιμικό καρδιακό μυ, χρόνια πνευμονική φλεγμονή, υψηλή αρτηριακή πίεση, εκφυλισμένη σπονδυλική στήλη και ανώμαλη στάση του σώματος.

Το υπηρεσιακό ιατρικό προσωπικό στις φυλακές της Μπανγκόκ, όπου είναι έγκλειστος ο Ταξίν, αποφάσισε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών του και της έλλειψης εξοπλισμού της φυλακής, μετά από διαβούλευση με ειδικούς γιατρούς στο Central Correctional Hospital, σύμφωνα με δήλωση.

Ο καταδικασθείς πρώην πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή διαμένει στο Royal Suite Room στο Αστυνομικό Γενικό Νοσοκομείο.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι δεν φαίνεται να πιστεύουν όλοι τις ιατρικές δηλώσεις, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι ο Τακσίν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης και υποβολή επίσημων καταγγελιών και νομικών προσφυγών. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι στον Τακσίν θα χορηγηθεί Βασιλική χάρη και θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά μέχρι την ώρα του Τύπου δεν είχε υποβάλει επίσημα αίτηση.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.