Η Ταϊλάνδη στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους μουσουλμάνους ταξιδιώτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη προσπαθεί να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων πέντε προτιμώμενων προορισμών για μουσουλμάνους τουρίστες έως το 2027.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Rachada Danadirek αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Τουρισμού, υπό το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, έχει δώσει σημασία στο μουσουλμανικό ταξιδιωτικό τμήμα και στην αγορά της μουσουλμανικής ταξιδιωτικής αγοράς. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την εκπαίδευση παρόχων τουριστικών υπηρεσιών, κυβερνητικών φορέων και ενδιαφερόμενων μερών ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές των μουσουλμάνων τουριστών.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το 5ετές στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2023-2027 περιγράφει βασικές στρατηγικές για την κάλυψη του μουσουλμανικού ταξιδιωτικού τμήματος. Αυτές οι στρατηγικές περιλαμβάνουν την τυποποίηση των τουριστικών δραστηριοτήτων για μουσουλμάνους ταξιδιώτες και τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Το σχέδιο θα χρησιμοποιεί τεχνολογία για να βελτιώσει την εμπειρία τους, να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων φορέων και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ετοιμότητα της Ταϊλάνδης να υποδεχτεί μουσουλμάνους τουρίστες.

Αυτό το στρατηγικό σχέδιο ευθυγραμμίζεται με τους στόχους οικονομικής ανάπτυξης της Ταϊλάνδης και τις συνεχείς προσπάθειες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Η χώρα έχει ήδη αναδειχθεί ως εξέχων προορισμός για μουσουλμάνους τουρίστες παγκοσμίως καθώς η Ταϊλάνδη υποδέχτηκε πάνω από 3 εκατομμύρια μουσουλμάνους τουρίστες το 2022. Ο παγκόσμιος δείκτης ταξιδιών MasterCard-CrescentRating για το 2022 κατατάσσει επίσης την Ταϊλάνδη ως τον τρίτο πιο δημοφιλή μη μουσουλμάνο προορισμό για μουσουλμάνους ταξιδιώτες. ακολουθώντας τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα διοίκηση θα εγκρίνει και θα συνεχίσει να εφαρμόζει αυτό το πενταετές σχέδιο, με απώτερο στόχο την τοποθέτηση της Ταϊλάνδης στους πέντε κορυφαίους προορισμούς για μουσουλμάνους τουρίστες έως το 2027.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.