Η DDC προειδοποιεί για απότομη αύξηση των κρουσμάτων γρίπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) ανέφερε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων εποχικής γρίπης, με περισσότερα από 970,000 άτομα να επηρεάζονται φέτος. Το ποσοστό αυτό είναι τρεις φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του DDC, Dr Sopon Iamsirithaworn, μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένα θάνατο – ένας 39χρονος άνδρας με ιστορικό αλκοολισμού και ηπατικής νόσου. Τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων άνω των 65 ετών και ατόμων με χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως κατά της γρίπης. Όσοι έχουν προσβληθεί από γρίπη συνιστάται να απομονώνονται και να φορούν μάσκες προσώπου.

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τριπλασιαστεί, το επικρατέστερο στέλεχος παραμένει ο Η1Ν1, ο οποίος επιμένει στην Ταϊλάνδη για περίπου 14 χρόνια.

Ο Δρ Sopon επεσήμανε ότι αυτό το στέλεχος γενικά χαρακτηρίζεται από χαμηλή λοιμογόνο δράση. Απέρριψε επίσης αβάσιμες φήμες που υποδηλώνουν ότι άτομα που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 ή έχουν εμβολιαστεί μπορεί να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα γρίπης μετά τη μόλυνση.

Τα συμπτώματα της εποχικής γρίπης περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, πονοκεφάλους, πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις, έντονη κόπωση, πονόλαιμο και ρινική καταρροή, όπως περιγράφεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο βήχας μπορεί να είναι επίμονος και να διαρκέσει για δύο εβδομάδες ή περισσότερο, με τους περισσότερους ανθρώπους να αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα χωρίς να χρειάζονται ιατρική παρέμβαση.

Αν και η γρίπη τυπικά υποχωρεί χωρίς σοβαρές συνέπειες, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια ή θάνατο, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων σε ομάδες κινδύνου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.