Δεκαέξι φοιτητές κολεγίου διασώθηκαν αφού είχαν κολλήσει στο ασανσέρ του Πανεπιστημίου του Πουκέτ

Πουκέτ -

Δεκαέξι φοιτητές διασώθηκαν αφού η πόρτα ενός ασανσέρ δεν ήταν δυνατό να ανοίξει για περίπου μισή ώρα σε ένα πανεπιστήμιο στο Mueang Phuket.

Η αστυνομία της πόλης του Πουκέτ, το Phuket Express και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν τη Δευτέρα (21 Αυγούστουst) το απόγευμα στο πανεπιστήμιο στη Ρασάντα.

Οι φροντιστές του ανελκυστήρα δεν κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του ανελκυστήρα. Οι διασώστες χρησιμοποιούν ένα σαγόνι ζωής για να ανοίξουν την πόρτα του ανελκυστήρα.

Οι μαθητές απεγκλωβίστηκαν από το ασανσέρ αφού είχαν κολλήσει μέσα στον ανελκυστήρα για περίπου μισή ώρα. Όλοι ήταν πρωτοετείς φοιτητές που ήταν δέκα γυναίκες και έξι άνδρες. Δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για αναπνευστικά προβλήματα πανικού.

Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ Naroong Woonciew έφτασε αργότερα προσωπικά στη σκηνή για να επισκεφθεί τους διασωθέντες μαθητές και να τους ευχαριστήσει για αυτό που αποκάλεσε τη γενναιότητά τους.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.