Η αστυνομία της Ταϊλάνδης καταστρέφει σταθμούς που βοηθούν παράνομα τηλεφωνικά κέντρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης και η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) καταπολεμούν τις μη εξουσιοδοτημένες κεραίες επικοινωνίας που επέτρεψαν σε συμμορίες τηλεφωνικών κέντρων πέρα ​​από τα σύνορα να χρησιμοποιούν ταϊλανδικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας Pol Gen Torsak Sukvimol οδήγησε αστυνομικούς σε επιθεώρηση μη εξουσιοδοτημένων σταθμών ραδιοεπικοινωνίας στην περιοχή Aranyaprathet της επαρχίας Sa Kaeo. Οι αξιωματούχοι επιθεώρησαν επίσης αδειοδοτημένους σταθμούς που παραβίασαν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από αυτούς, όπως στρέφοντας τους ραδιοπομπούς προς την Καμπότζη. Επιθεωρήθηκαν συνολικά 27 σταθμοί επικοινωνίας.

Η κίνηση ήταν απάντηση στο γεγονός ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι περισσότερες συμμορίες τηλεφωνικών κέντρων δρούσαν από τα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης και χρησιμοποιούσαν σύνδεση τηλεφώνου και Διαδικτύου από την Ταϊλάνδη.

Τέσσερις από τους επιθεωρηθέντες σταθμούς κρίθηκε ότι λειτούργησαν χωρίς άδεια. Οι κεραίες του ραδιοφώνου τους βρέθηκαν επίσης στραμμένες προς την Καμπότζη. Οι υπάλληλοι αποσυναρμολόγησαν και κατέσχεσαν τον εξοπλισμό που εμπλέκεται στις δραστηριότητες και προχωρούν σε δίωξη των εμπλεκομένων.

23 από τους σταθμούς που επιθεωρήθηκαν είχαν άδειες, αλλά τα πάνελ τομέα στις κεραίες τους ήταν στραμμένα προς την Καμπότζη. Οι κάτοχοι άδειας έχουν λάβει εντολή να διορθώσουν γρήγορα τη ρύθμιση των κεραιών τους, είτε αφαιρώντας τες είτε στρέφοντας τους πίνακες τομέα προς μια κατεύθυνση που δεν θα είχε ως αποτέλεσμα τη μετάδοση σημάτων εκτός Ταϊλάνδης.

Πολ. Ο στρατηγός Torsak υπενθύμισε στο κοινό ότι οι εγκληματίες προσάρμοζαν συνεχώς τις μεθόδους εξαγωγής πληροφοριών από τα θύματα. Πολύ συχνά, οι καλούντες απάτης κάνουν αναφορές σε κρατικές υπηρεσίες όταν έρχονται σε επαφή με πιθανά θύματα, σε μια προσπάθεια να φαίνονται πιο αξιόπιστοι. Όσοι δεν είναι βέβαιοι για κλήσεις που γίνονται από δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να κάνουν απευθείας ερωτήσεις στα πρακτορεία ή να καλέσουν τον αριθμό τηλεφωνικής γραμμής 1441.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.