Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Καταζητούμενος Αυστραλός ύποπτος συνελήφθη και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 έως την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη συνελήφθη αφού φέρεται να άνοιξε ένα κατάστημα μασάζ χωρίς άδεια και άφησε έναν ανήλικο να εργαστεί.

Η αστυνομία της Patong είπε στο Phuket Express ότι οι ανήλικοι δεν έχουν τα προσόντα να εργαστούν σε καταστήματα μασάζ.

2. Ένας άνδρας συνελήφθη στο Πουκέτ αφού φέρεται να ενεπλάκη σε απάτη αίτησης δανείου γης, κατά την οποία ένα θύμα έχασε περίπου ένα εκατομμύριο μπατ, ή 30,000 USD.

Μια γυναίκα θύμα που είναι επίσης αρκετά γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων των ταϊλανδικών ΜΜΕ είχε χάσει περίπου ένα εκατομμύριο μπατ αφού κατέβασε την αίτηση και συμπλήρωσε πλαστά στοιχεία δανείου γης, στέλνοντας χρήματα ως έξοδα αρχικής επεξεργασίας και προκαταβολής.

3. Ένας καταζητούμενος Αυστραλός ύποπτος ναρκωτικών συνελήφθη σε πολυτελή βίλα στο Πουκέτ.

Φέρεται να είχε σχέση με παράνομα ναρκωτικά και όπλα και είχε διαφύγει τη δίωξη από την Αυστραλία. Θα σταλεί πίσω στην Αυστραλιανή Αστυνομία.

4. Το Εθνικό Γραφείο του Βουδισμού επιθεώρησε ναούς στο Πουκέτ για να αποτρέψει την απάτη από ξένες επιχειρήσεις, αφού οι κινεζικές επιχειρήσεις φέρεται να πούλησαν ψεύτικα θρησκευτικά φυλαχτά σε ναό στο Τσονμπούρι.

Δεν υπήρξαν αναφορές για σημαντικά προβλήματα που βρέθηκαν στο Πουκέτ.

5. Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι επιθεώρησαν καταστήματα κάνναβης στην οδό Bangla στην Πατόνγκ για να ελέγξουν για άδειες και παραβάσεις κανόνων, αφού ένα βίντεο με αλλοδαπούς που χρησιμοποιούν μηχάνημα για να φυσούν καπνό κάνναβης στο δρόμο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κάπνισμα κάνναβης σε δημόσιους χώρους ή σε καταστήματα, ακόμη και σε καταστήματα κάνναβης, είναι αντίθετο με τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.