Η Ταϊλάνδη βοηθά στην ίδρυση κέντρου για την παροχή βοήθειας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη και ορισμένες χώρες συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις συμμορίες τηλεφωνικών κέντρων που έχουν προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων μπατ. Τα έθνη επιδιώκουν επίσης να δημιουργήσουν ένα κέντρο συντονισμού για τη βοήθεια των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ως μέσο συνεισφοράς στην καταστολή των συμμοριών τηλεφωνικών κέντρων.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης Pol Gen Surachate Hakparn συμμετείχε σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για να συζητηθεί η δημιουργία ενός τριμερούς συντονιστικού κέντρου για την παροχή βοήθειας στα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον δήμο Myawaddy στη Μιανμάρ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας και της Αστυνομίας της Μιανμάρ. Ορισμένοι παρευρισκόμενοι προέρχονταν από άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ταϊλάνδη, τη Μιανμάρ και την Κίνα. Εκπρόσωποι από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Λάος PDR ήταν επίσης παρόντες.

Ο Pol Gen Surachate συμμετείχε με την ιδιότητά του ως διευθυντής του Κέντρου Προστασίας Παιδιών-Γυναικών, Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων και Αλιείας της αστυνομίας.
Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση συζήτησαν την τοποθεσία που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του συντονιστικού κέντρου, το οποίο θα συμβάλει στην καταστολή του διεθνικού εγκλήματος. Το κέντρο αναμένεται τώρα να δημιουργηθεί στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάρτιση ενός κοινού σχεδίου επιχειρήσεων και ο διορισμός συντονιστικού προσωπικού που θα εκπροσωπεί κάθε έθνος που παίζει ρόλο στο κέντρο. Τα μέρη της συνάντησης συζήτησαν επίσης την επέκταση της συνεργασίας ώστε να συμπεριλάβουν την Καμπότζη και το Βιετνάμ, καθώς και διεθνείς οργανισμούς όπως η Ιντερπόλ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Τα μέρη στη συνάντηση δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις εναντίον συμμοριών τηλεφωνικών κέντρων που έχουν προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων μπατ. Οι κινεζικές αρχές θα παράσχουν εκπαιδευτική υποστήριξη σε αξιωματούχους επιβολής του νόμου, καθώς και προϋπολογισμούς και τεχνολογία που θα επιτρέπουν κοινές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η ταχεία αντιμετώπιση των εγκλημάτων και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.