Το Πουκέτ στοχεύει να είναι οικολογικός προορισμός χαμηλών εκπομπών άνθρακα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η νησιωτική επαρχία του Πουκέτ επιδιώκει να γίνει προορισμός χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια να επικεντρώνονται στη διαχείριση απορριμμάτων και στη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου για την προώθηση του οικοτουρισμού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Πουκέτ Narong Woonciew, οι επαρχιακές αρχές πραγματοποίησαν πρόσφατα συζητήσεις με δημόσιες και περιβαλλοντικές υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων τροφίμων και συμφώνησαν να καταρτίσουν ένα συστηματικό σχέδιο που θα ενσωματώνει όλες τις πλευρές για να διασφαλίσει τη μέγιστη βιωσιμότητα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των απορριμμάτων τροφίμων, η Επαρχιακή Διοικητική Οργάνωση του Πουκέτ θα συνεργαστεί με τον δήμο του Πουκέτ για την προώθηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Οι αρχές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα και πληροφορίες για τα πλεονάζοντα απόβλητα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σχεδίων διάθεσης απορριμμάτων με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, το Πουκέτ εξέπεμπε 3.1 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Οι αρχές ανησυχούν για τον αυξανόμενο ρυθμό εκπομπών, καθώς ο αριθμός προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 4.6 εκατομμύρια τόνους έως το 2030. Ένας κρίσιμος παράγοντας που αποδίδεται σε αυτό είναι η αποτυχία του Πουκέτ να διαχωρίσει τα σκουπίδια, το 50% των οποίων είναι απόβλητα τροφίμων. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο διαχωρισμός των απορριμμάτων θα ήταν μια οικονομικά αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για τη διάθεση των απορριμμάτων.

Ο Wattanapong Suksai, Διευθυντής του Επαρχιακού Γραφείου Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Πουκέτ, δήλωσε ότι το γραφείο εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την εκτέλεση σχεδίων δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Είπε ότι η επαρχία εργάζεται για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου, με στόχο τη μείωση της παραγωγής αερίων θερμοκηπίου του Πουκέτ στους 440,000 τόνους ετησίως έως το 2030.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.