Το DLPW διερευνά την άρνηση της παράτασης άδειας υπαλλήλου για την άρρωστη μητέρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Εργασίας έδωσε εντολή στο Υπουργείο Προστασίας και Πρόνοιας της Εργασίας (DLPW) να ξεκινήσει έρευνα για ένα ανησυχητικό περιστατικό που αφορούσε την άρνηση χορήγησης παράτασης άδειας σε μια εργαζόμενη για να επισκεφθεί τη βαρέως άρρωστη μητέρα της στην επαρχία Buri Ram.

Το περιστατικό κέρδισε ευρεία προσοχή μετά από μια σειρά από στιγμιότυπα οθόνης που απεικονίζουν μια συνομιλία μεταξύ της υπαλλήλου και του προϊσταμένου της κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διάλογος εκτυλίχθηκε μεταξύ των δύο ατόμων, που εργάζονταν και οι δύο σε ξενοδοχείο στην επαρχία Nakhon Ratchasima. Η γυναίκα αρχικά ζήτησε άδεια για να λάβει εμβόλιο κατά του COVID-19 στην πόλη της. Καθώς η κατάσταση της μητέρας της επιδεινώθηκε ραγδαία, ζήτησε στη συνέχεια παράταση της άδειας της, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η μητέρα της μπορεί να μην επιβιώσει μετά από εκείνο το βράδυ. Η έκκλησή της για παρατεταμένη απουσία, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε με άρνηση από τον προϊστάμενό της.

Το ίδιο βράδυ, η γυναίκα μετέφερε τη σπαρακτική είδηση ​​ότι η μητέρα της πέθανε και έπρεπε να παραμείνει για την κηδεία. Σε απάντηση, ο προϊστάμενός της παρέμεινε ανένδοτος, δίνοντάς της εντολή να επιστρέψει αμέσως στη δουλειά ή να υποβάλει την παραίτησή της. Το περιστατικό πυροδότησε ένα κύμα υποστήριξης από τη διαδικτυακή κοινότητα, με πολλά άτομα να εκφράζουν τη συμπάθειά τους για τη θλιμμένη γυναίκα.

Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση, ο υπουργός Εργασίας Suchart Chomklin είπε ότι το DLPW έχει λάβει εντολή να διερευνήσει διεξοδικά το θέμα και να διασφαλίσει ότι τόσο ο εργαζόμενος όσο και ο εργοδότης τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

Ο Suchart επιβεβαίωσε ότι η εργατική νομοθεσία υποστηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων να κάνουν χρήση της άδειας μετ' αποδοχών για προσωπικά θέματα, η οποία συνεπάγεται τουλάχιστον τρεις ημέρες ετησίως.

Για την προστασία των δικαιωμάτων και της ευημερίας των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα άτομα μπορούν να αναφέρουν οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό στο υπουργείο μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1546.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.