Το Ταϊλανδικό Δικαστήριο Χάρτας Απορρίπτει την αναφορά από το Move Forward Party Around Επαναψηφισμός ως Πρωθυπουργού

Εθνική -

Την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης ψήφισε ομόφωνα την απόρριψη της αναφοράς από το Κόμμα Move Forward που κέρδισε τις εκλογές για την αναθεώρηση μιας κοινοβουλευτικής απόφασης που εμπόδιζε την ηγέτιδα του Pita Limjaroenrat να διοριστεί εκ νέου ως Πρωθυπουργός.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι έπρεπε να απορρίψει την αναφορά επειδή η αναφορά είχε κατατεθεί από μια ομάδα άνω των 20 ατόμων που δεν περιλάμβανε τον ίδιο τον υποψήφιο πρωθυπουργό Πίτα.

Το δικαστήριο εξήγησε, «Κάθε καταγγέλλων δεν είναι άτομο του οποίου τα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί άμεσα. Επομένως, δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν καταγγελία».

Η αναφορά είχε κατατεθεί από τον διαμεσολαβητή, ο οποίος είχε λάβει καταγγελία από συμμάχους του Κόμματος Κίνηση προς τα εμπρός μετά την απόρριψη του αρχηγού του από 394 νομοθέτες από το να διεκδικήσει πρωθυπουργικό αξίωμα για δεύτερη φορά στη Βουλή.

Με το δικαστήριο να έχει πλέον καταλήξει στην ετυμηγορία του, η Βουλή θα συγκληθεί στις 22 Αυγούστου για να ψηφίσει νέο πρωθυπουργό, με κύριο υποψήφιο τον μεγιστάνα της περιουσίας Srettha Thavisin από το Pheu Thai Party.

Ο πρόεδρος της Βουλής Wan Muhamad Noor Matha ανακοίνωσε την απόφαση σήμερα και πρόσθεσε ότι η κοινοβουλευτική νομική ομάδα θα συγκληθεί αύριο για να συζητήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Αυτή η κίνηση του δικαστηρίου δυνητικά καταργεί κάθε ελπίδα για το Κόμμα Προώθησης να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, ανοίγει επίσης τον δρόμο για το δεύτερο κόμμα Pheu Thai να οδηγήσει το έθνος μέσω του νέου συνασπισμού του.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, το Κόμμα Move Forward δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο πρωθυπουργό του Pheu Thai, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Chaitawat Tulathon.

Ο Τσαϊταβάτ εξήγησε ότι οι βουλευτές του κόμματος αντιλήφθηκαν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Φέου Ταϊ, σε συνδυασμό με πρώην κυβερνητικά κόμματα όπως το Μπουτζαϊτάι, ως σημαντική απόκλιση από την εντολή του λαού που δόθηκε κατά τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Επιπλέον, ο Chaitawat διευκρίνισε ότι η πρόθεση πίσω από αυτόν τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν είναι να εξαλειφθεί η εξουσία της Γερουσίας να επιλέγει πρωθυπουργό, αλλά μάλλον, ευθυγραμμίζεται με τις επιθυμίες της Γερουσίας και των κομμάτων που υποστηρίζονται από τη χούντα να αποτρέψουν την ανάληψη της εξουσίας από το Move Forward Party.

Το προοδευτικό Κόμμα Move Forward αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές της 14ης Μαΐου, εξασφαλίζοντας 151 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ το δεύτερο κόμμα Pheu Thai έλαβε 141 έδρες. Ωστόσο, το κόμμα αντιμετώπισε πολλαπλά εμπόδια λόγω των πολιτικών του, ειδικά γύρω από την τροποποίηση των νόμων του Lese Majeste, που είχαν τη δυνατότητα να διαταράξουν τα επιχειρηματικά μονοπώλια και να αμφισβητήσουν την πολιτική ισχύ του στρατού.

Επιπλέον, η δέσμευση του κόμματος για τροποποίηση του βασιλικού νόμου περί δυσφήμισης (Τμήμα 112) τέθηκε υπό σκληρό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι το κόμμα είχε δεσμευτεί πολλές φορές να αναθεωρήσει τον νόμο για να αποτρέψει την αποκλειστική πολιτική του εκμετάλλευση.

Νομικές υποθέσεις γύρω από τις προτάσεις για lese majeste βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη που αφορούν το Move Forward Party και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με πρόσφατη έγκριση τριάντα ημερών παράτασης. Σε αυτές τις υποθέσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπάρξουν ακόμη και σημαντικές ποινικές ενέργειες εναντίον του συμβαλλόμενου εάν το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον τους.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/