Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για σφοδρές καταιγίδες σε όλη την Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης (TMD) εξέδωσε προειδοποίηση για έντονες έως έντονες βροχοπτώσεις στις βόρειες, βορειοανατολικές, ανατολικές, νότιες και παράκτιες περιοχές του βασιλείου.

Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές καλούνται να είναι προσεκτικοί σε πιθανούς κινδύνους λόγω έντονων και έντονων βροχοπτώσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνικές ξαφνικές πλημμύρες και απορροή δασικών υδάτων, ειδικά σε επικλινείς περιοχές κοντά σε υδάτινες οδούς και πεδινές περιοχές. Συνιστάται πρόσθετη προσοχή σε όσους ταξιδεύουν από περιοχές με καταιγίδες.

Στην Μπανγκόκ και στις γύρω περιοχές, υπάρχει πιθανότητα 60% για καταιγίδες, κυρίως τα απογεύματα και τα βράδια. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 27-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλότερες θα κυμανθούν μεταξύ 33-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι έντονοι άνεμοι έχουν αρχίσει να εξασθενούν πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, για τα ανώτερα μέρη της Θάλασσας Ανταμάν και του Κόλπου της Ταϊλάνδης, τα κύματα μπορεί να φτάσουν έως και τα 2 μέτρα και ακόμη και να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα σε περιοχές με καταιγίδες. Συνιστάται στους ναυτικούς σε αυτές τις περιοχές να πλέουν με προσοχή και να αποφεύγουν τα θυελλώδη νερά.

Επιπλέον, η ισχυρή τροπική καταιγίδα Lan καλύπτει αυτή τη στιγμή το νότιο τμήμα της Ιαπωνίας και αναμένεται να διασχίσει τη χώρα σύντομα. Συνιστάται στους ταξιδιώτες στις πληγείσες περιοχές να ελέγχουν τις καιρικές συνθήκες πριν αναχωρήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.