Η EC συμβουλεύει την κατάργηση των τελών κατά του Move Forward Leader

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια ερευνητική επιτροπή συμβούλεψε την Εκλογική Επιτροπή (EC) να απορρίψει τις κατηγορίες για παραβίαση του εκλογικού νόμου κατά της Pita Limjaroenrat, της αρχηγού του Κόμματος Move Forward. Οι κατηγορίες επικεντρώθηκαν στις κατηγορίες ότι ο Πίτα κατείχε μετοχές στην εταιρεία μέσων ενημέρωσης iTV ενώ κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις γενικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Αξιωματούχος της EC αποκάλυψε ότι η έρευνα της επιτροπής βρήκε ανεπαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν οριστικά ότι το iTV λειτουργούσε και παρήγαγε έσοδα κατά την περίοδο που ο Πίτα υπέβαλε την εκλογική του υποψηφιότητα στις αρχές Απριλίου.

Η επιτροπή υπογράμμισε την απαίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 151 του εκλογικού νόμου, για σαφή και αδιαμφισβήτητη απόδειξη της συνεχιζόμενης ιδιοκτησίας του Πίτα σε μετοχές στην εταιρεία μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να αποκλειστεί από τις εκλογές.

Ο γενικός γραμματέας της EC έλαβε τα πορίσματα και τη σύσταση της επιτροπής, με την υπόθεση να παραπεμφθεί σε υποεπιτροπή για περαιτέρω αξιολόγηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η Pita Limjaroenrat μπορεί να κληθεί για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής.

Ο αξιωματούχος της EC είπε ότι η υποεπιτροπή θα μπορούσε επίσης να επιλέξει να αναβάλει οποιαδήποτε απόφαση έως ότου το Συνταγματικό Δικαστήριο εκδώσει απόφαση για το κοινοβουλευτικό καθεστώς του Πίτα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.