Άνδρας συνελήφθη στο Πουκέτ για φερόμενη συμμετοχή σε απάτη με αιτήσεις γης

Πουκέτ -

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Πουκέτ αφού φέρεται να ενεπλάκη σε απάτη αίτησης δανείου γης, κατά την οποία ένα θύμα έχασε περίπου ένα εκατομμύριο μπατ, ή 30,000 USD.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης στον κυβερνοχώρο είπε στο Phuket Express ότι το Σάββατο (12 Αυγούστουth) συνέλαβαν έναν άνδρα που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Winat, 25 ετών, σε ένα πολυκατάστημα στο Thalang. Η σύλληψη έγινε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Nonthaburi στις 19 Ιουλίου 2023 κατά του Winat για απάτη.

Ο Winat φέρεται να είχε εμπλακεί με απατεώνες που εξαπατούσαν τα θύματα για να κατεβάσουν μια ψεύτικη εφαρμογή Land Department που ονομάζεται «SmartLand». Μια άγνωστη γυναίκα θύμα, η οποία είναι επίσης αρκετά γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων των ΜΜΕ της Ταϊλάνδης, είχε χάσει περίπου ένα εκατομμύριο μπατ αφού κατέβασε την αίτηση και συμπλήρωσε πλαστά στοιχεία δανείου γης, στέλνοντας χρήματα ως έξοδα αρχικής επεξεργασίας και προκαταβολής.

Η γη, φυσικά, ήταν ψεύτικη και οι απατεώνες εξαφανίστηκαν αφού έλαβαν τα χρήματα.

Άλλοι ύποπτοι που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη απάτη εξακολουθούν να αναζητούνται από την αστυνομία της Ταϊλάνδης στον κυβερνοχώρο. Ο Γουίνατ δεν προχώρησε αμέσως σε δήλωση ή δήλωση σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του. Δεν έγινε αμέσως γνωστό αν είχε δικηγόρο.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.