Δεν υπάρχει ακόμη τελική ημερομηνία για την επόμενη ψηφοφορία του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης στο κοινοβούλιο

Εθνική -

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Wan Muhammad Noor Matha δεν έχει ακόμη αποφασίσει την τελική ημερομηνία για τον επόμενο γύρο της πρωθυπουργικής ψηφοφορίας της Ταϊλάνδης εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου ναύλωσης της Ταϊλάνδης σχετικά με την αναφορά των διαμεσολαβητών.

Ο κ. Wan εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή αναμένει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την αποδοχή ή όχι της αναφοράς του διαμεσολαβητή για τη διερεύνηση της απόρριψης της εκ νέου υποψηφιότητας της Pita Limjaroenrat για μια θέση πρωθυπουργού από 394 βουλευτές.

Το δικαστήριο έχει προγραμματιστεί να αποφανθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Οι 394 βουλευτές ψήφισαν προηγουμένως για να μην επιτρέψουν στον Πίτα, ηγέτη του νικητή των εκλογών Κόμμα Move Forward, να υποβληθεί εκ νέου, επικαλούμενος κανονισμό συνεδρίασης που απαγορεύει την υποβολή της ίδιας πρότασης δύο φορές στην ίδια συνεδρίαση.

Ωστόσο, ο Πίτα υποστήριξε ότι ο διορισμός του πρωθυπουργού δεν διέπεται από κανονισμό συνεδρίασης αλλά μάλλον από το σύνταγμα. Στη συνέχεια, το κόμμα του κατέθεσε αναφορά στον Διαμεσολαβητή ζητώντας δικαστική απόφαση να ακυρώσει την απόφαση των 394 βουλευτών που διαφώνησαν με την εκ νέου υποψηφιότητά του για Πρωθυπουργική ψηφοφορία.

Στη συνέχεια, ο Διαμεσολαβητής αποδέχθηκε την αναφορά και τη διαβίβασε στο δικαστήριο, καθώς και ζήτησε να ανασταλεί οποιαδήποτε μελλοντική ψηφοφορία για τον Πρωθυπουργό έως ότου το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση.

Ο κ. Wan, εν τω μεταξύ, δήλωσε περαιτέρω ότι η επόμενη ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό μπορεί να γίνει είτε την Παρασκευή 18 είτε την επόμενη Τρίτη, 22 Αυγούστου, εάν το δικαστήριο αποφασίσει με τρόπο που επιτρέπει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

«Υπάρχουν πολλά πιθανά αποτελέσματα της απόφασης του δικαστηρίου, επομένως πρέπει να περιμένουμε να τη δούμε πρώτα πριν μπορέσουμε να προγραμματίσουμε την επόμενη κοινή συνεδρίαση βουλευτών και γερουσιαστών για την εκλογή του πρωθυπουργού», είπε ο κ. Wan.

Θα συζητήσει για τον καθορισμό της ημερομηνίας ψηφοφορίας τόσο με το ανώτερο όσο και με το κατώτερο τμήμα της Βουλής μόλις το δικαστήριο του χάρτη λάβει την απόφαση, πρόσθεσε ο κ. Wan.

Εν τω μεταξύ, τα πολιτικά κόμματα Bhumjaithai και Pheu Thai συνεχίζουν να στρατολογούν συμμάχους για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/