Η Ταϊλάνδη βελτιώνει τη διαδικασία για τις κινεζικές τουριστικές βίζες

Εθνική -

Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) αποκάλυψε ότι η τάση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα γνωρίζει σταθερή ανάπτυξη μετά τη μείωση της διαδικασίας αίτησης βίζας.

Ο κυβερνήτης του TAT Yuthasak Supasorn δήλωσε ότι επί του παρόντος, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη έχει αυξηθεί σε 400,000 το μήνα, από τον προηγούμενο αριθμό περίπου 300,000 το μήνα. Αυτή η αύξηση αναμένεται να φτάσει σύντομα έως και τις 500,000 το μήνα, υποδηλώνοντας οργανική επέκταση σύμφωνα με την τουριστική υψηλή περίοδο.

Η αύξηση των αριθμών ακολουθεί την αναθεώρηση από το Υπουργείο Εξωτερικών για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας αίτησης θεώρησης για Κινέζους τουρίστες. Η νέα διαδικασία απαιτεί μόνο έξι έγγραφα, όπως διαβατήριο, φωτογραφία και αεροπορικό εισιτήριο, μειώνοντας έτσι τον χρόνο διεκπεραίωσης σε μόλις 7 ημέρες από το μέγιστο 14 ημέρες.

«Ο στόχος μας για το έτος 2023 έχει τεθεί σε 25 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, με δυνατότητα να φτάσουν τα 28-30 εκατομμύρια ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς», δήλωσε ο Yuthasak. «Είμαστε επίσης σίγουροι για την επίτευξη του στόχου των 4 εκατομμυρίων Κινέζων επισκεπτών το 2023. Η επίτευξη του στόχου των 5 εκατομμυρίων εξαρτάται από το αποτέλεσμα της υψηλής περιόδου, ιδιαίτερα τον ερχόμενο Οκτώβριο που συμπίπτει με τις μεγάλες διακοπές της Κίνας».

Ο Yuthasak τόνισε περαιτέρω ότι ο μεγάλος χρόνος διεκπεραίωσης για τις εγκρίσεις βίζας επηρεάζει άμεσα τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών.

Ως αποτέλεσμα, η TAT αναπτύσσει ένα σύστημα προεπιλογής βίζας (VPSS) για να επισπεύσει την επεξεργασία των βίζας για κινεζικές τουριστικές ομάδες. Το VPSS θα επιδιώξει να μειώσει ακόμη περισσότερο τον χρόνο επεξεργασίας της θεώρησης σε μόλις 3-5 ημέρες, είπε.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/