Ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο για την Ημέρα της Μητέρας για τον Τουρισμό στην Ταϊλάνδη

Οι Ταϊλανδοί εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσουν 2.6 εκατομμύρια εσωτερικά ταξίδια συνολικού ύψους περίπου 8.76 δισεκατομμυρίων μπατ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Εθνικής Ημέρας της Μητέρας, που διαρκεί από τις 12 έως τις 14 Αυγούστου 2023. Ο αριθμός, ωστόσο, έχει μειωθεί από την ίδια περίοδο πέρυσι λόγω των επιπτώσεων της πληθωρισμός και διάφοροι παράγοντες.

Ο Κυβερνήτης της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) Yuthasak Supasorn δήλωσε ότι οι αρχές αναμένουν μείωση των ταξιδιών εσωτερικού για αυτό το μακρύ Σαββατοκύριακο, καθώς οι περισσότεροι Ταϊλανδοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει ταξίδια κατά τη διάρκεια των εξαήμερων διακοπών στα τέλη Ιουλίου. Τα ταξίδια για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να είναι ημερήσιες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, που έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες δαπάνες για καταλύματα σε ξενοδοχεία και υπηρεσίες που σχετίζονται με τους τουρίστες.

Μια πρόσφατη έρευνα του Συμβουλίου Τουρισμού της Ταϊλάνδης για ταξίδια για αυτό το Σαββατοκύριακο ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του TAT, με το 23% των ερωτηθέντων να σχεδιάζει να ταξιδέψει εντός της επαρχίας του. Περίπου το 21% θέλει να περάσει τη νύχτα στις κοντινές επαρχίες, ενώ σχεδόν το 20% οργανώνει ημερήσιες εκδρομές σε άλλες περιοχές.

Εν τω μεταξύ, η TAT ανέφερε ότι η Μπανγκόκ ήταν ο πιο δημοφιλής εγχώριος προορισμός για το μακρύ Σαββατοκύριακο των διακοπών από 28 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, με πάνω από 600,000 ταξίδια συνολικού ύψους 3.13 δισεκατομμυρίων μπατ σε έσοδα από τον τουρισμό. Η ανατολική περιοχή ήταν η δεύτερη σε επισκέψεις, με 367,190 ταξίδια και 1.34 δισεκατομμύρια μπατ κέρδη από τον τουρισμό. Οι βόρειες επαρχίες ήρθαν στην τρίτη θέση, με 290,350 επισκέψεις και έσοδα 1.11 δισ. μπατ.

Το προηγούμενο άρθρο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης NNT.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/