Η EXAT ξεκινά δημόσιες ακροάσεις για το έργο του αυτοκινητόδρομου Koh Samui-Mainland

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Αρχή ταχείας κυκλοφορίας της Ταϊλάνδης (EXAT) ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη διεξαγωγή συνολικής μελέτης πιθανών διαδρομών για έναν πρωτοποριακό αυτοκινητόδρομο που θα δημιουργήσει έναν ζωτικό σύνδεσμο μεταξύ του γραφικού Koh Samui και της ηπειρωτικής χώρας της επαρχίας Surat Thani.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να βελτιώσει την προσβασιμότητα και τη συνδεσιμότητα με το διάσημο νησί, ευρέως γνωστό για την εξαιρετική ομορφιά και την ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία του.

Στο πλαίσιο αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, η EXAT έχει εντοπίσει επτά πιθανές διαδρομές για τον προτεινόμενο αυτοκινητόδρομο. Η αρχή έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει την εναρκτήρια δημόσια ακρόαση στις 14 Αυγούστου, κατά την οποία θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε πιθανής διαδρομής στους κατοίκους των περιοχών Don Sak, Khanom και Koh Samui, στις περιοχές όπου αναμένεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου λαμβάνει χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της EXAT, Surachet Laophulsuk, οι προσεχείς δημόσιες συνεδριάσεις θα συζητήσουν κρίσιμες πτυχές όπως η βιωσιμότητα των επενδύσεων, οι οικονομικές επιπτώσεις και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο αυτοκινητόδρομος, μόλις υλοποιηθεί, αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στον τουρισμό όσο και στη μεταφορά αγαθών στο Koh Samui, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης, μετά το Πουκέτ. Η πρόσβαση στο νησί περιορίζεται κυρίως σε αεροπορικές και θαλάσσιες διαδρομές.

Οι προγραμματισμένες διαδρομές, που καλύπτουν αποστάσεις που κυμαίνονται από 22 έως 29 χιλιόμετρα, θα διασυνδέονται είτε με τον αυτοκινητόδρομο 4142 στην περιοχή Don Sak είτε με τον αυτοκινητόδρομο 4044 στην περιοχή Khanom, συνδέοντας τελικά με διάφορα τμήματα του αυτοκινητόδρομου 4170 στην περιοχή Koh Samui.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.