Ο OERC λέει ότι τα μέτρα για την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας απαιτούν σχηματισμό νέας κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Γραφείο της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας (OERC) έχει τονίσει τη σημασία μιας νέας κυβέρνησης να λαμβάνει αποφάσεις για πρόσθετες μειώσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Μετά από αίτημα της Μικτής Μόνιμης Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τραπεζών για τον OERC να μειώσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στα 4.25 μπατ ανά μονάδα, ο Γενικός Γραμματέας του OERC Komkrit Tantravanich είπε ότι ο OERC δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για να το κάνει.

Εξήγησε ότι μια μείωση 1-satang στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα απαιτούσε έναν σημαντικό προϋπολογισμό 500-600 εκατομμυρίων μπατ. Για να μειώσει το επιτόκιο κατά ένα πιο σημαντικό 20 satang, ο OERC θα απαιτούσε έναν τεράστιο προϋπολογισμό περίπου 15 δισεκατομμυρίων μπατ. Οι οικονομικές επιπτώσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της κυβερνητικής έγκρισης στη λήψη τέτοιων αποφάσεων.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι η EGAT ενημέρωσε πρόσφατα την OERC για πιθανή μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικά φράγματα στο Λάος για το επόμενο έτος λόγω των επικρατουσών αναμενόμενων συνθηκών ξηρασίας. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να ωθήσει την EGAT να αλλάξει τις μεθόδους παραγωγής ενέργειας, βασιζόμενη περισσότερο στο LNG και τον άνθρακα για να αντισταθμίσει το αναμενόμενο έλλειμμα.

Δεδομένων αυτών των ζητημάτων, καθώς και των οικονομικών επιπτώσεων των μεταβολών των επιτοκίων, ο OERC παραμένει επικεντρωμένος στη διασφάλιση ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις για μειώσεις των τιμών ενέργειας λαμβάνονται σε στενή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση.

Η οικονομική βιωσιμότητα και οι ευρύτερες επιπτώσεις τέτοιων μειώσεων υπογραμμίζουν τη σημασία των προσπαθειών συνεργασίας μεταξύ του OERC και της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί ένα σταθερό και βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για τη χώρα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.