Εκτάκτως σε θέση για πιθανή επιστροφή Ταξίν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Wissanu Krea-ngam αποκάλυψε πρόσφατα ότι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης έχει επινοηθεί εν όψει της πιθανής επιστροφής του φυγόδικου πρώην πρωθυπουργού Thaksin Shinawatra.

Σύμφωνα με τον Wissanu, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε περίπτωση επιστροφής του Thaksin για να αντιμετωπίσει νομικές διαδικασίες. Επιβεβαίωσε ότι διάφορες αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένων των δικαστηρίων και του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών, είναι πλήρως προετοιμασμένες να χειριστούν αποτελεσματικά την κατάσταση.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απηύθυνε επίσης συγκεκριμένο αίτημα στον Τακσίν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της πιθανής επιστροφής του, καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να μην επιλέξει Σαββατοκύριακα ή αργίες για την άφιξή του. Ανέφερε τη λειτουργική δυναμική του δικαστικού συστήματος, όπου τα δικαστήρια που θα είναι υπεύθυνα για τον καθορισμό ενός κέντρου κράτησης για τον Ταξίν δεν θα λειτουργούσαν τέτοιες μέρες. Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει τη διαδικασία εύρεσης κατάλληλου χώρου κράτησης για τον πρώην πρωθυπουργό τέτοιες μέρες.

Ο Τακσίν δήλωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη στις 10 Αυγούστου, σηματοδοτώντας το τέλος της αυτοεξορίας του. Ωστόσο, στη συνέχεια ανέβαλε την επιστροφή του, επικαλούμενος την ανάγκη για ιατρικές εξετάσεις όπως του συνέστησαν οι γιατροί του. Έχει αναβάλει την επιστροφή του στο σπίτι σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ο Τακσίν έχει περάσει χρόνια ζώντας αυτοεξόριστος. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, του επιβλήθηκε σωρευτική ποινή φυλάκισης 12 ετών για τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κατόχους πολιτικών αξιωμάτων. Οι νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ήταν κεντρικός παράγοντας για την παρατεταμένη παραμονή του εκτός χώρας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.