Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Pheu Ταϊλάνδης μηνύει τον Chuwit για ισχυρισμούς φοροδιαφυγής γης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Κόμματος Pheu Thai Srettha Thavisin ανέθεσε στον δικηγόρο του να καταθέσει μήνυση κατά του διακεκριμένου πληροφοριοδότη Chuwit Kamolvisit για συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση προέρχεται από τους ισχυρισμούς του Chuwit ότι η Srettha συμμετείχε σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής γης από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Sansiri Plc.

Ο δικηγόρος του Srettha, Winyat Chatmontri, είπε ότι η μήνυση κατά του Chuwit δεν ήταν μια προσπάθεια εκφοβισμού του τελευταίου, αλλά μάλλον μια απαραίτητη κίνηση καθώς ο Srettha έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τους ισχυρισμούς που του έγιναν.

Η ποινική αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση περιλαμβάνει 7-8 μάρτυρες που εμπλέκονται σε πωλήσεις γης, αγορές και συναφείς φόρους. Ο Winyat πρόσθεσε ότι είχε επίσης στην κατοχή του τεκμηριωμένα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στην ακροαματική διαδικασία. Είπε ότι ο Srettha θα υποβάλει επίσης αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Chuwit για να διεκδικήσει αποζημίωση 500 εκατομμυρίων μπατ.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο Srettha, ο οποίος ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Sansiri Plc, δεν συμμετείχε σε πωλήσεις και αγορές γης, καθώς το έργο ήταν ευθύνη της ομάδας προμηθειών γης της εταιρείας. Ο Winyat εξήγησε ότι υπό την ιδιότητα του Srettha ως ανώτατου στελέχους εκείνη την εποχή, έκανε μόνο εγκρίσεις αγοράς γης με βάση τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν, ώστε η εταιρεία να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ακίνητο. Πρόσθεσε ότι οι φόροι πληρώθηκαν σωστά από τους πωλητές σύμφωνα με τις συμφωνίες τους με την εταιρεία.

Ο Winyat είπε επίσης ότι μια περίπτωση γης που πωλήθηκε σε 12 παρτίδες δεν συνεπαγόταν φοροδιαφυγή αλλά μάλλον ήταν μια κίνηση που έγινε σύμφωνα με τον «φορολογικό σχεδιασμό». Σημείωσε επίσης ότι αυτό δεν ήταν ούτε παράνομο ούτε ενέργεια που προκάλεσε βλάβη στο κράτος.

Επισήμανε ότι το κράτος παρέχει γενικά κανάλια στους ανθρώπους για να προγραμματίσουν τις φορολογικές πληρωμές τους, όπως η χρήση δαπανών ασφάλισης ζωής για φορολογικές εκπτώσεις.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.