Οι επαρχιακοί κυβερνήτες της Ταϊλάνδης έλαβαν εντολή να επιθεωρήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού πυροτεχνημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Μόνιμος Γραμματέας Εσωτερικών Suttipong Juljarern συζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατη έκρηξη σε μια αποθήκη στην υποπεριοχή Muno της συνοικίας Su-ngai Kolok του Narathiwat. Είπε ότι το περιστατικό μπορεί να εντοπιστεί στην παράνομη αποθήκευση πυροτεχνημάτων, η οποία οδήγησε σε πολλά θύματα λόγω της έκρηξης που προέκυψε.

Ως απάντηση στο τραγικό συμβάν, το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε αμέσως οδηγίες σε όλους τους επαρχιακούς διοικητές να διαχειριστούν και να επιθεωρήσουν όσους είναι εξουσιοδοτημένοι για την κατασκευή, εισαγωγή ή πώληση πυροτεχνημάτων. Η κίνηση αποσκοπεί στη διασφάλιση ομαλής λειτουργίας, συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και κατάλληλης επιβολής του νόμου σχετικά με τα πυροβόλα όπλα, τα πυρομαχικά, τα εκρηκτικά, τα πυροτεχνήματα και τα αντίγραφα πυροβόλων όπλων.

Το Τμήμα Επαρχιακής Διοίκησης εξέδωσε επίσης επείγουσα εντολή προς τους κυβερνήτες και των 878 περιφερειών σε όλη τη χώρα να επισπεύσουν την επιθεώρηση πιθανών χώρων αποθήκης ή κτιρίων για παράνομη αποθήκευση πυροτεχνημάτων. Τους δόθηκε εντολή να αναφέρουν τα ευρήματά τους αμέσως στους κυβερνήτες των επαρχιών και στο τμήμα για να διασφαλίσουν τον αυστηρό έλεγχο και την επιθεώρηση των επιχειρήσεων πυροτεχνημάτων σε όλους τους τομείς.

Ακολουθώντας τις οδηγίες, ο Suttipong ανέφερε ότι μια τοπική επιθεώρηση στην επαρχία Kanchanaburi αποκάλυψε μια μη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση αποθήκευσης πυροτεχνημάτων. Η δημοτική διοίκηση της επαρχίας Kanchanaburi εισέβαλε σε ένα ανώνυμο κτίριο δίπλα σε μια κατοικία στην υποπεριφέρεια Wang Dong της περιφέρειας της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ανακαλύφθηκαν στοιχεία παραγωγής πυροτεχνημάτων και συνελήφθη ένας 68χρονος ύποπτος που ισχυριζόταν ότι είχε την ιδιοκτησία του ακινήτου.

Ο ύποπτος ομολόγησε ότι παρήγαγε νεκρικά πυροτεχνήματα χωρίς άδεια από τον τοπικό γραμματέα. Αρκετά αντικείμενα κατασχέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων πυροτεχνήματα διαφόρων μεγεθών, πυρίτιδα, ασφάλειες σε διάφορα χρώματα και κομμένες ασφάλειες. Η δημοτική ομάδα επιβολής του Kanchanaburi Muang έχει κατηγορήσει τον ύποπτο για κατασκευή πυροτεχνημάτων χωρίς άδεια από τον τοπικό γραμματέα. Ο ύποπτος παραδόθηκε στους κατά τόπους ανακριτές για περαιτέρω νομικές διαδικασίες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Ο κυβερνήτης του Πουκέτ διέταξε επιθεωρήσεις σε καταστήματα πυροτεχνημάτων.

Υπάρχουν 47 νόμιμοι φορείς που πωλούν πυροτεχνήματα στην περιοχή Muang Phuket και οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να επιθεωρήσουν και να επισκεφθούν όλα.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.