Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Πολλαπλοί πνιγμοί, πετρέλαιο που βρέθηκε στις παραλίες και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 έως την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας Ταϊλανδός αγνοείται αφού πήγε να κολυμπήσει στη θάλασσα αγνοώντας τις κόκκινες σημαίες σε μια παραλία στο Thalang.

Οι κόκκινες σημαίες ήταν στη θέση τους για απαγόρευση κολύμβησης λόγω των ισχυρών ανέμων και των κυμάτων.

Ένα πτώμα ενός Ταϊλανδού βρέθηκε σε μεγάλους βράχους σε μια παραλία στην περιοχή Thalang.

 Οι φίλοι του Tawat επιβεβαίωσαν ανεπίσημα στο Phuket Express ότι το πτώμα ήταν πράγματι ο κύριος Tawat.

2. Δύο Ινδοί τουρίστες πνίγηκαν στην παραλία Karon, στο Mueang Phuket, αφού φέρεται να αγνόησαν τις κόκκινες σημαίες και δεν είχαν προειδοποιήσεις για κολύμπι.

Τοποθετήθηκαν κόκκινες σημαίες στην παραλία, κάτι που σήμαινε ότι δεν επιτρέπεται η κολύμβηση κατά μήκος της παραλίας.

3. Ένας Νοτιοαφρικανός χωρίς πουκάμισο και χωρίς παπούτσια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για αξιολόγηση ψυχικής υγείας αφού προκάλεσε δημόσια ενόχληση.

Οι συγγενείς του είπαν στην αστυνομία ότι ο Νοτιοαφρικανός ήταν νευρικός για μια δουλειά και δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες.

4. Η αστυνομία κυνήγησε έναν Νιγηριανό με σεντάν, του οποίου το διαβατήριο είχε λήξει περίπου τέσσερα χρόνια πριν, για περίπου 20 χιλιόμετρα και αργότερα κατέσχεσε κοκαΐνη σε ένα σπίτι στο Πουκέτ όπου διέμενε ο άνδρας.

Ο κ. Ανανέρε αναμένεται να μπει στη μαύρη λίστα και να απελαθεί. Δεν έκανε αμέσως ένσταση και αντιμετωπίζει σημαντική ποινή φυλάκισης για την κοκαΐνη και αντίσταση στη σύλληψη.

5. Ένας Ρώσος τουρίστας πνίγηκε σε μια παραλία στο Thalang, φέρεται να αγνοεί τις κόκκινες σημαίες και χωρίς προειδοποιήσεις για κολύμπι.

Αυτός είναι ο πέμπτος άνθρωπος που πνίγηκε πρόσφατα στο Πουκέτ την περασμένη εβδομάδα, με τέσσερις από αυτούς να είναι ξένοι τουρίστες. 

6. Σε πολλές παραλίες στο Thalang βρέθηκαν λεκέδες από λάδι μαζί με ένα μωρό θαλάσσιας χελώνας που φαινόταν να έχει επηρεαστεί από το λάδι.

Συλλέχθηκαν δείγματα λαδιού για να διερευνηθεί η πηγή και οι λεκέδες από λάδι καθαρίστηκαν αμέσως από τις παραλίες.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.