Βρέθηκαν λεκέδες λαδιού σε ορισμένες παραλίες του Πουκέτ

Πουκέτ -

Σε πολλές παραλίες στο Thalang βρέθηκαν λεκέδες από λάδι μαζί με ένα μωρό θαλάσσιας χελώνας που φαινόταν να έχει επηρεαστεί από το λάδι.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Sirinat, κ. Sorasak Rananan, είπε στο Phuket Express την Παρασκευή (4 Αυγούστουth) ότι λεκέδες λαδιού βρέθηκαν κατά μήκος των παραλιών στο βόρειο τμήμα του Πουκέτ που ήταν η παραλία Nai Yang, η παραλία Mai Khao, η παραλία Nai Thon και η παραλία Layan.

Αξιωματούχοι από το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) και το Γραφείο Περιβάλλοντος του Πουκέτ επιθεώρησαν τις εν λόγω παραλίες. Συλλέχθηκαν δείγματα λαδιού για να διερευνηθεί η πηγή και οι λεκέδες από λάδι καθαρίστηκαν αμέσως από τις παραλίες.

Ένα μωρό πράσινη θαλάσσια χελώνα βρέθηκε επίσης καλυμμένο με λεκέδες από λάδι. Η θαλάσσια χελώνα μεταφέρθηκε στο Sireetarn Marine Animals Rescue Center για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, η αιτία του λαδιού ήταν άγνωστη και ακόμη υπό διερεύνηση.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.