Ο πρόεδρος της Βουλής της Ταϊλάνδης αναβάλλει την προγραμματισμένη αυριανή ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό

Εθνική -

Ο πρόεδρος της Βουλής της Ταϊλάνδης Wan Muhamad Noor Matha ανέβαλε την πρωθυπουργική ψηφοφορία που είχε αρχικά προγραμματιστεί για αύριο, 4 Αυγούστου 2023.

Η αναβολή ήρθε αφότου το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη 4 Αυγούστου να αναβάλει την εξέταση αναφοράς για τον καθορισμό της συνταγματικής εγκυρότητας της απόφασης του Κοινοβουλίου να απορρίψει την εκ νέου υποψηφιότητα της Pita Limjaroenrat, αρχηγού του Κόμματος Move Forward (MFP).

Η αναφορά ήταν που κατατέθηκε από το Γραφείο του Διαμεσολαβητή με αίτημα να καθυστερήσει η ψηφοφορία του πρωθυπουργού έως ότου εκδοθεί η ετυμηγορία για το θέμα.

Σύμφωνα με τον Wan Noor, η ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στις 16 Αυγούστου. Έτσι, η αυριανή συνεδρίαση, που υποτίθεται ότι ήταν ο διορισμός του υποψηφίου πρωθυπουργού του Pheu Thai Srettha Thavisin, θα μετατραπεί τώρα σε συζήτηση για το νομοσχέδιο τροποποίησης του χάρτη του MFP για την αφαίρεση της εξουσίας της Γερουσίας να ψηφίζει για πρωθυπουργό αντ' αυτού.

Μετά την αναβολή, το Pheu Thai Party ανέβαλε επίσης τη συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει νέα Συνασπισμός υπό την ηγεσία του Pheu Thai προγραμματίστηκε για σήμερα μετά τη διάλυση του κόμματος από τον προηγούμενο συνασπισμό υπό την ηγεσία του Move Forward.

Αυτή η ανακοίνωση πιθανότατα θα γίνει λίγες ημέρες πριν από την επόμενη ημερομηνία ψηφοφορίας για τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με την ηγεσία του Pheu Thai.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.