Σετ επέκτασης αεροδρομίου Krabi για την ολοκλήρωση του 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Τμήμα Αεροδρομίων ανακοίνωσε ότι η επέκταση του αεροδρομίου Krabi προχωρά σταθερά, έχοντας ήδη ολοκλήρωση 87.52%. Η κατασκευή πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024, με τις νέες εγκαταστάσεις να έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν έως το 2025 με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 8 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

Το ολοκληρωμένο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τρίτου τερματικού σταθμού επιβατών και βελτιώσεις στους υπάρχοντες δύο τερματικούς σταθμούς και το κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων, με εκτιμώμενο κόστος 2.923 δισεκατομμυρίων μπατ. Επιπλέον, ένας τροχόδρομος βρίσκεται υπό κατασκευή και το ηλεκτρικό σύστημα του αεροδρομίου λαμβάνει αναβάθμιση, τα οποία και τα δύο είναι επί του παρόντος στο 58.20% της ολοκλήρωσης.

Με την ολοκλήρωση, οι τρεις συνδεδεμένοι επιβατικοί τερματικοί σταθμοί θα διαθέτουν συνολικό χώρο 68,000 τετραγωνικών μέτρων, αυξάνοντας σημαντικά τη χωρητικότητα του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο αναμένεται να μπορεί να εξυπηρετεί 3,000 επιβάτες κάθε ώρα ή 8 εκατομμύρια ετησίως, σε σύγκριση με την τρέχουσα χωρητικότητα των 1,500 επιβατών την ώρα ή 4 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως. Το κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων θα λάβει επίσης αναβάθμιση για να φιλοξενήσει έως και 2,000 αυτοκίνητα.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, το αεροδρόμιο Krabi εξυπηρέτησε συνολικά 1.69 εκατομμύρια επιβάτες, 1.37 εκατομμύρια από τους οποίους ήταν ταξιδιώτες εσωτερικού ενώ 318,550 ήταν διεθνείς ταξιδιώτες. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2023, ο αριθμός των επιβατών που θα διέρχονται από το αεροδρόμιο προβλέπεται να φτάσει τα 1.79 εκατομμύρια, από τα οποία 1.43 εκατομμύρια εγχώριοι και 359,561 διεθνείς ταξιδιώτες.

Το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Krabi αποτελεί μέρος της στρατηγικής του έθνους για την ενίσχυση των υποδομών του και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας. Με τις προγραμματισμένες βελτιώσεις, οι αξιωματούχοι λένε ότι η εγκατάσταση θα είναι σε θέση να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια από και προς την περιοχή, ενισχύοντας περαιτέρω τον τουρισμό και το εμπόριο στην περιοχή.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.