Η αστυνομία της Ταϊλάνδης δεσμεύεται να εξαλείψει ξένες λέσχες μοτοσυκλετών που εμπλέκονται σε υποτιθέμενες εγκληματικές δραστηριότητες

Εθνική -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης (RTP) βρίσκεται στο κυνήγι πέντε μεγάλων ξένων κλαμπ μοτοσικλετιστών που δραστηριοποιούνται σε έδαφος της Ταϊλάνδης μετά από μια καταστολή στο διαβόητο Outlaws Motorcycle Club στην Πατάγια τον περασμένο μήνα.

Το RTP στις 21 Ιουλίου ξεκίνησε μια καταστολή της ομάδας Outlaws και συνέλαβε τον φερόμενο ως αρχηγό συμμορίας Αυστρίας Τόμας Γκίνερ ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα.

Σύμφωνα με το RTP, η λέσχη μοτοσυκλετών του Ginner ήταν διαβόητη για τη συμμετοχή σε διεθνικά εγκλήματα και ενεπλάκη σε ένα περιστατικό στο οποίο ένα μέλος της γερμανικής συμμορίας ονόματι Olaf Thorsten Brinkmann κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Hans Peter Walter Mack, a 62χρονος Γερμανός μεσίτης ακινήτων, στην Πατάγια τον περασμένο Ιούνιο. Ο Μπρίνκμαν συνελήφθη ενώ κρυβόταν σε έναν τύπο τρύπας σε ένα κλαμπ των Outlaws στην Μπανγκόκ.

Μετά τη σύλληψη του Brinkmann και των τριών συνεργών του και την καταστολή του Outlaws Motorcycle Club, το RTP στοχεύει τώρα πέντε μεγάλα κλαμπ μοτοσυκλετών που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Αυτές οι λέσχες περιλαμβάνουν Outlaws Motorcycle Club ή Outlaws MC, Hells Angels Motorcycle Club ή Hells Angels, το Bandidos Motorcycle Club, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Bandido Nation, το Mongols Motorcycle Club ή το Mongol Brotherhood και το Vagos Motorcycle Club, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Πράσινο Έθνος, ανέφερε η Bangkok Post.

Τα περισσότερα από τα κλαμπ διοικούνται από Αυστραλούς υπηκόους και λειτουργούν κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ταϊλάνδη, όπως το Πουκέτ, το Κο Σαμούι στο Σουράτ Τάνι και την Πατάγια, φέροντας ως στόχο αλλοδαπούς για τέλη προστασίας με αντάλλαγμα τη διαχείριση επιχειρήσεων στην περιοχή. Περιστασιακά ακόμη και απάγουν ή διαπράττουν φόνους εναντίον αλλοδαπών για χρήματα, είπε το RTP.

Συνήθως, οι συμμορίες δεν ανακατεύονται με τους Ταϊλανδούς, καθώς γνωρίζουν ότι θα τους φέρει σε μπελάδες πιο εύκολα από ό,τι όταν κάνουν με αλλοδαπούς.

Εκτός από την Ταϊλάνδη, αυτές οι συμμορίες έχουν μέλη σε όλο τον κόσμο, που φέρεται να διαπράττουν διάφορα είδη παράνομων δραστηριοτήτων, όπως διανομή ναρκωτικών, επίθεση, κλοπή, δανειοληψία, απάτη, ξέπλυμα χρήματος ή φόνο, ανέφερε η Bangkok Post.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Pol Gen Surachate Hakparn δήλωσε ότι τα μέλη της συμμορίας τείνουν να ευνοούν την Ταϊλάνδη λόγω της έλλειψης αυστηρών αρχών επιβολής του νόμου και διεφθαρμένων αξιωματούχων.

Ανέφερε τον απαρχαιωμένο νόμο περί μετανάστευσης του 1979, ο οποίος επιτρέπει σε αλλοδαπούς ηλικίας άνω των 50 ετών να ζουν εύκολα στην Ταϊλάνδη μόνο εάν έχουν 800,000 μπατ στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή πιστοποιητικό εισοδήματος με μηνιαίο μισθό όχι μικρότερο από 65,000 μπατ.

Αυτό έτεινε να είναι και η περίπτωση των υπόπτων για τη δολοφονία του Μακ.

Λόγω της ύπαρξης αυτών των επικίνδυνων συμμοριών, οι ξένοι τουρίστες που γνωρίζουν ότι αποθαρρύνονται να επισκεφθούν την Πατάγια ή να επενδύσουν στην ανατολική ακτή, προκαλώντας τεράστια ζημιά στη χώρα, δήλωσε ο Pol Gen Surachate.

Έτσι, το RTP πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη από τους τουρίστες, όχι μόνο εξολοθρεύοντας αυτές τις συμμορίες, αλλά και ορισμένους Ταϊλανδούς αξιωματούχους που τους βοηθούν λαθραία.

Ως μέρος των προσπαθειών, ο Pol Gen Surachate υποσχέθηκε ότι θα πρότεινε τροποποίηση του νόμου για τη μετανάστευση, ειδικά όσον αφορά τις παρατάσεις θεώρησης συνταξιοδότησης, μέσω του αρχηγού της αστυνομίας μόλις αναλάβει καθήκοντα μια νέα κυβέρνηση. Αυτό στοχεύει να φιλτράρει τους κακούς ανθρώπους και να κάνει τον νόμο πραγματικά χρήσιμο για τους επενδυτές ή κάποιον που θέλει αθώα να ζήσει στην Ταϊλάνδη.

Για τις συμμορίες ποδηλατών, εξασφάλισε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς, οι Outlaws, έχει εξαφανιστεί εντελώς από την Pattaya. Η αστυνομία επεκτείνει τώρα την έρευνά της στο Πουκέτ και το Κο Σαμούι.

Αρχική Πηγή: Μπανγκόκ Δημοσίευση

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.