Ο Τουριστικός Τομέας της Ταϊλάνδης ανησυχεί για πιθανές διαμαρτυρίες στους δρόμους εάν αναλάβει δυσμενής κυβέρνηση τα καθήκοντά του

Εθνική -

Ο τουριστικός τομέας της Ταϊλάνδης ανησυχεί για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης που μπορεί να αποτελείται από κόμματα που δεν αρέσουν στην πλειοψηφία.

Ο Sa-nga Ruengwattanakul, πρόεδρος της Ένωσης εμπόρων Khao San Road, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του 6ήμερου Σαββατοκύριακου, η ατμόσφαιρα στον δρόμο Khao San της Μπανγκόκ ήταν ήσυχη καθώς πολλοί Ταϊλανδοί τουρίστες είχαν επιστρέψει στις επαρχίες τους.

Ενώ οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης της περιοχής φιλοξενούσαν ακόμη ξένους τουρίστες, το κλείσιμο αυτών των χώρων τις θρησκευτικές ημέρες είχε ελάχιστο αντίκτυπο, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες κατάλαβαν και επέλεξαν να επισκεφτούν άλλα μέρη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καθώς η χώρα εισήλθε στη χαμηλή περίοδο, η συνολική ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη και η Sa-nga αναμενόταν να δει έως και 30% μείωση στον αριθμό των τουριστών σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Ο Sa-nga τόνισε ότι μια τέτοια πτώση ήταν συνηθισμένη για την χαμηλή σεζόν, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για την ασυνήθιστη απουσία τουριστών από χώρες όπως η Κίνα, η οποία οφείλεται κυρίως στους αυστηρούς κανόνες έκδοσης βίζας και στη μακρά διαδικασία έκδοσης βίζας επί του παρόντος.

Όσον αφορά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, ο Σανγκά δήλωσε ότι ευχόταν να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες ανεξάρτητα από το πώς θα είναι η νέα κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε μεγάλους αριθμούς, οι ξένες πρεσβείες θα εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές προειδοποιώντας τους τουρίστες να μην επισκέπτονται τη συγκεκριμένη χώρα. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των τουριστών στο ταξίδι σε αυτή τη χώρα, είπε.

Εν τω μεταξύ, ο Weerawit Kruesombat, Πρόεδρος του Patong Entertainment Club στο Πουκέτ, μοιράστηκε μια παρόμοια άποψη δηλώνοντας ότι εάν η νέα κυβέρνηση αποτελείται από κόμματα που δεν ευνοεί το κοινό, μπορεί να οδηγήσει σε έντονες διαμαρτυρίες, ακόμη και σε βαθμό κλεισίματος αεροδρομίων και προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως φάνηκε στο παρελθόν.

Ο Weerawit είπε: «Ελπίζω ότι η χώρα θα δει μια νέα κυβέρνηση σύντομα. Εάν τα κόμματα στην κυβέρνηση παρεκκλίνουν πάρα πολύ από τον σημερινό συνασπισμό των 8 κομμάτων, φοβάμαι ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην το δεχτούν. Στο χειρότερο σενάριο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραξικόπημα, το οποίο θα είχε μεγάλες επιζήμιες επιπτώσεις στην οικονομία, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε να συμβεί».

Σε ένα μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση, ο Weerawit είπε ότι θέλει η κυβέρνηση να καταβάλει τις καλύτερες προσπάθειές της για να λύσει την οικονομία της χώρας, να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανταποκριθούν στους στόχους τους και να μειώσει το κόστος ζωής, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και καθημερινά προϊόντα .

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.