Ο στρατηγός Prawit επανεξελέγη ως ηγέτης του PPRP

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο στρατηγός Prawit Wongsuwon επανεξελέγη αρχηγός του Κόμματος Palang Pracharath (PPRP) σε μια ταχεία και αδιαμφισβήτητη διαδικασία ψηφοφορίας που διεξήχθη στις 29 Ιουλίου. Ο 77χρονος πολιτικός, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως υπηρεσιακός αναπληρωτής πρωθυπουργός, παρέμεινε κατέβασε από τη θέση νωρίτερα την ίδια μέρα, μαζί με όλο το συμβούλιο του κόμματος, ως διαδικαστική απαίτηση.

Η παραίτηση του στρατηγού Prawit και του διοικητικού συμβουλίου του κόμματος άνοιξε τον δρόμο για νέες εκλογές για την επιλογή του αρχηγού του κόμματος και ενός 21μελούς εκτελεστικού συμβουλίου. Ωστόσο, ο στρατηγός Prawit ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που προτάθηκε για την ανώτατη θέση, διασφαλίζοντας την επιστροφή του ως ηγέτης του PPRP.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αποκάλυψαν την επιτυχή επανεκλογή του Στρατηγού Πράουιτ. Εκλέχθηκαν επίσης πέντε νέοι αναπληρωτές αρχηγοί, συμπεριλαμβανομένων των Santi Promphat, Paiboon Nititawan, Chaiwut Thanakamanusorn, Wirat Rattanaset και Trinuch Thienthong.

Σε μια σημαντική κίνηση, ο νεότερος αδελφός του στρατηγού Prawit, Pol Gen Patcharawat Wongsuwon, πρώην αρχηγός της εθνικής αστυνομίας, διορίστηκε ως επικεφαλής σύμβουλος του κόμματος. Αυτή η απόφαση πυροδότησε εικασίες ότι ενδέχεται να διευκολύνει την ανάμειξη του PPRP σε μια νέα κυβέρνηση, εάν οι διαπραγματεύσεις είναι επιτυχείς με το κόμμα Pheu Thai.

Ο λοχαγός Thamanat Prompow, μια σημαντική προσωπικότητα στο PPRP και βουλευτής του Phayao, έχει επίσης επανέλθει στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.