Αναμένονται μεγάλες διακοπές για να ενισχύσουν τον εγχώριο τουρισμό και την πληρότητα των ξενοδοχείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) αναμένει σημαντική αύξηση του εγχώριου τουρισμού και της πληρότητας των ξενοδοχείων κατά την τελευταία μακροχρόνια περίοδο διακοπών της Ταϊλάνδης.

Οι διακοπές, που ξεκινούν στις 28 Ιουλίου, για τον εορτασμό των γενεθλίων της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά και συνεχίζονται μέχρι τις 2 Αυγούστου, αναμένεται να αποφέρουν περίπου 1.66 δισεκατομμύρια μπατ σε έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό από σχεδόν 5 εκατομμύρια ταξίδια ταξιδιωτών της Ταϊλάνδης.

Για να ενισχύσει περαιτέρω τα εσωτερικά ταξίδια, η υπηρεσιακή κυβέρνηση κήρυξε την 31η Ιουλίου ως πρόσθετη επίσημη αργία, δίνοντας στους Ταϊλανδούς περισσότερο χρόνο να επισκεφθούν τις πόλεις τους και να ασχοληθούν με δραστηριότητες αναψυχής.

Ο κυβερνήτης του TAT Yuthasak Supasorn τόνισε ότι η ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής για τις επιπλέον διακοπές πιθανότατα θα ωθήσει πολλούς ταξιδιώτες της Ταϊλάνδης να επιλέξουν ταξίδια εσωτερικού αντί να προγραμματίζουν εκδρομές στο εξωτερικό. Η TAT εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια του εκτεταμένου διαλείμματος, οι Ταϊλανδοί θα ξεκινήσουν περίπου 4.96 εκατομμύρια ταξίδια, οδηγώντας σε μέσο ποσοστό πληρότητας ξενοδοχείων 63%.

Οι επαρχίες των κεντρικών και βορειοανατολικών περιοχών αναμένεται να δουν τον υψηλότερο αριθμό επισκεπτών, με τα ξενοδοχεία στην ανατολική περιοχή να έχουν πληρότητα έως και 68%. Ωστόσο, η νότια περιοχή ενδέχεται να έχει λιγότερους επισκέπτες λόγω του κλεισίματος πολλών θαλάσσιων εθνικών πάρκων κατά την περίοδο των βροχών για λόγους ασφαλείας και για να επιτρέψει στη φύση να ανακάμψει.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης έχει θετικές προοπτικές για τον οικονομικό αντίκτυπο του μεγάλου Σαββατοκύριακου, εκτιμώντας ότι περίπου 5-7 δισεκατομμύρια μπατ θα κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο Sanan Angubolkul, πρόεδρος του επιμελητηρίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιπλέον αργία θα ωφελήσει γενικά τη χώρα.

Ο Σανάν σημείωσε, ωστόσο, ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόσθετο κόστος, όπως πληρωμές υπερωριών για υπαλλήλους που εργάζονται κατά την περίοδο των διακοπών. Ο Σανάν πρότεινε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει τις επιπλέον διακοπές νωρίτερα για να δώσει στις επιχειρήσεις αρκετό χρόνο για να προγραμματίσουν και να προετοιμαστούν.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.