Δέκα νεκροί, 118 τραυματίες, 200 οικογένειες υποφέρουν μετά από έκρηξη αποθήκης πυροτεχνημάτων στο Narathiwat

Narathiwat -

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 118 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότερες από 200 οικογένειες έχουν υποφέρει, πολλές με τα σπίτια τους κατεστραμμένα, μετά την έκρηξη αποθήκης πυροτεχνημάτων στην περιοχή Su-Ngai Kolok αργά το απόγευμα του Σαββάτου (29 Ιουλίουth).

Ο Κυβερνήτης του Ναραθιβάτ κ. Σανάν Πονγκακσόρν δήλωσε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης: «Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν ανακοινωθεί νεκροί, 118 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περισσότερες από 200 οικογένειες έχουν υποφέρει από αυτή την τεράστια έκρηξη. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν κολλήσει μέσα σε σπίτια και κτίρια που έχουν καταρρεύσει και περιμένουν βοήθεια».

Ο αρχηγός της περιοχής Su-Ngai Kolok κ. Anirut Bua-Onn πρόσθεσε: «Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές και κατέστρεψε μια περιοχή ακτίνας 500 μέτρων κοντά στην αποθήκη πυροτεχνημάτων. Αυτή η περιοχή είναι μια δημοφιλής αγορά και κατοικημένη περιοχή και γι' αυτό το επίπεδο καταστροφής ήταν τόσο υψηλό. Η αστυνομία Mu Noa συλλέγει στοιχεία και ερευνά το περιστατικό. ”

Η αιτία του συμβάντος είναι ακόμη ασαφής και επίσης δεν είναι σαφές εάν η αποθήκη είχε άδεια και ήταν απολύτως νόμιμη για την αποθήκευση πυροτεχνημάτων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Αυτή είναι μια ιστορία που εξελίσσεται και περισσότερες λεπτομέρειες ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν, καθώς έχουν γίνει σαφείς από τις αρμόδιες αρχές.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.