Η TAT υιοθετεί προσεκτική προσέγγιση στο πρόγραμμα απαλλαγής από τα τέλη βίζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης ακολουθεί μια προσεκτική προσέγγιση για την εφαρμογή ενός συστήματος απαλλαγής από τα τέλη βίζας για να προσελκύσει περισσότερους ξένους τουρίστες.

Απαντώντας στους τουριστικούς φορείς που παροτρύνουν την κυβέρνηση να προσφέρει ένα πρόγραμμα απαλλαγής από τα τέλη θεώρησης για να τονώσει την αγορά, ο κυβερνήτης της TAT Yuthasak Supasorn δήλωσε ότι μπορεί να μην είναι η καλύτερη στρατηγική, δεδομένου ότι το κύριο ζήτημα είναι επί του παρόντος η μακρά περίοδος αναμονής κατά τη διαδικασία αίτησης θεώρησης . Σημείωσε ότι αυτή η στρατηγική αντιμετώπιζε προηγουμένως προβλήματα σχετικά με τον τρόπο μείωσης των τιμών των τουριστικών πακέτων προς όφελος των τουριστών αφού το TAT πρόσφερε αυτό το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, αλλά αρνήθηκε από τις αρμόδιες αρχές που είναι αρμόδιες για το θέμα.

Ο κυβερνήτης της TAT είπε ότι εκτός από την αργή ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, οι ελλείψεις πτήσεων λόγω των αεροπορικών εταιρειών που αντιμετωπίζουν ελλείψεις από την πλευρά της προσφοράς, όπως τα αεροσκάφη και η συντήρηση, παίζουν σημαντικό παράγοντα στην επιβράδυνση της ανάκαμψής της. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια της αργίας της «Χρυσής Εβδομάδας» της Κίνας, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματιστεί να αυξήσουν τις υπηρεσίες τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των επιβατών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τον τουρισμό, η Thai Lion Air πρόκειται να ανοίξει έξι νέα δρομολόγια προς Guangzhou, Chengdu, Hangzhou, Shanghai, Shenzhen και Xi'an από τις 15 Αυγούστου. Αυτά τα νέα δρομολόγια θα χρησιμοποιούν Boeing 737–800 και Boeing 737 -900ER αεροσκάφος. Επί του παρόντος, η Thai Lion Air διαθέτει 15 αεροσκάφη στον στόλο της, αποτελούμενα από 13 B737-800 και δύο B737-900ER.

Η Thai AirAsia παρουσίασε επίσης πολλά υποσχόμενα σήματα με μέσο συντελεστή φόρτωσης 80% σε κινεζικά δρομολόγια κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με 13 επιχειρησιακά δρομολόγια προς 12 προορισμούς στην Κίνα. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα συνεχίσει σταδιακά τα δρομολόγιά της προς τη νότια Κίνα και ελπίζει να ανακάμψει πλήρως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τόσο σε προορισμούς όσο και σε συχνότητες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.