Το Soi Dog Foundation συμμετέχει στην εκδήλωση του προγράμματος λύσσας της πριγκίπισσας Chulabhorn στο Nakhon Si Thammarat

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Soi Dog Foundation ήταν περήφανο που συμμετείχε σε μια εκδήλωση στείρωσης και εμβολιασμού στο Nakhon Si Thammarat πρόσφατα ως μέρος του έργου της Αυτής Υψηλότητας Πριγκίπισσας Chulabhorn Krom Phra Srisavangavadhana «Ζώα χωρίς ασθένειες, άνθρωποι χωρίς λύσσα». 

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20-24 Ιουλίου 2023 στο Wat Phra Mahathat Woramahawihan, η εκδήλωση συγκέντρωσε την Κτηνιατρική Εθελοντική Μονάδα της HRH Princess Chulabhorn, αξιωματούχους από το Regional Livestock Office 8, το Επαρχιακό Κτηνοτροφικό Γραφείο Nakhon Si Thammarat, τον οργανισμό ζώων Nakhon Si Walawelfaret και τον δήμο των ζώων. Soi Dog Foundation για να βοηθήσει στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων και γατών στην περιοχή και στον περιορισμό της εξάπλωσης ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας.

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων και γατών στην περιοχή αποτελεί επίσης μέρος της προσφοράς του Τμήματος Καλών Τεχνών για τον χαρακτηρισμό του Wat Phra Mahathat Woramahawihan ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έως το 2024. Συνολικά 242 σκυλιά από το ναό και τη γύρω κοινότητα στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν στην πενθήμερη εκδήλωση. 

Η Soi Dog υποστηρίζει το έργο της HRH Princess Chulabhorn στο Nakhon Si Thammarat από το 2018, συνεργαζόμενος με τοπικούς κυβερνητικούς οργανισμούς για τη στείρωση και τον εμβολιασμό ζώων χρησιμοποιώντας την προσέγγιση CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return). Οι δύο κινητές ομάδες τους μετακινούνται συστηματικά στην επαρχία και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να φτάσουν και στις 23 περιφέρειες. Αυτή τη στιγμή σταθμεύουν στις συνοικίες Sichon και Chalermprakiat. 

«Στα σχεδόν έξι χρόνια που λειτουργούμε [στο Nakhon Si Thammarat], ο αριθμός των αδέσποτων κουταβιών που γεννήθηκαν σε μια σύντομη ζωή ταλαιπωρίας μειώθηκε σημαντικά», δήλωσε ο Δρ Patcharee Pipatdirekkul, Southern Mobile Manager της Soi Dog. «Επιπλέον, καθώς ο πληθυσμός των σκύλων έχει σταθεροποιηθεί και μειωθεί, παρατηρήσαμε ότι η στάση των ανθρώπων απέναντι στους σκύλους έχει επίσης βελτιωθεί». 

Η Soi Dog έχει δει παρόμοια αποτελέσματα σε άλλες επαρχίες όπου λειτουργούν οι ομάδες κινητής κλινικής τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 14 τέτοιες ομάδες στην Ταϊλάνδη – εννέα στην Greater Bangkok και πέντε στο νότο. Σε συνδυασμό με τα εξωτερικά έργα CNVR που υποστηρίζουν, το ίδρυμα αυτή τη στιγμή στειρώνει και εμβολιάζει σχεδόν 20,000 ζώα κάθε μήνα και πλησιάζει το ορόσημο ενός εκατομμυρίου συνολικά ζώων που στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν από την ίδρυσή τους το 2003.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.