Το ThaiHealth εγκαινιάζει πρόγραμμα για την αποκατάσταση αλκοολικών στους ναούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο αριθμός των καταναλωτών στην Ταϊλάνδη φέρεται να έχει μειωθεί από το 2014. Το Ταϊλανδικό Ίδρυμα Προώθησης Υγείας (ThaiHealth), η βασική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την αποθάρρυνση της υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος, εφαρμόζει τώρα ένα πρόγραμμα παραμονής σε ναό για να αποθαρρύνει περαιτέρω τους ανθρώπους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ .

Ο Rungarun Limhaphan, διευθυντής γραφείου στο ThaiHealth, εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία για ένα συνέδριο σχετικά με τα διδάγματα που αντλήθηκαν από προηγούμενες πρωτοβουλίες για τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την προσέγγιση των αλκοολικών.

Ο Rungarun είπε ότι με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, 5.7 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε τουλάχιστον μία περίπτωση βαριάς αλκοόλης το 2021. Αυτό αντιπροσώπευε περίπου το 10% του πληθυσμού – σημαντική μείωση από 14% το 2014.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ThaiHealth, οι εκθέσεις σχετικά με τα αποτελέσματα του προσυμπτωματικού ελέγχου και της θεραπείας για αλκοολικούς φέτος έδειξαν ότι το 65% των ατόμων με πρόβλημα με το ποτό λαμβάνουν φροντίδα από εγκαταστάσεις υγείας. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που είτε δεν είχαν πρόσβαση στη θεραπεία είτε δεν ήταν πρόθυμοι να προσεγγίσουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα προβλήματα κατανάλωσης αλκοόλ.

Συνειδητοποιώντας αυτό, η ThaiHealth συνεργάζεται με μοναχούς, ηγέτες της κοινότητας και εθελοντές για να προσθέσει ένα νέο κανάλι για άτομα με προβλήματα κατανάλωσης αλκοόλ για πρόσβαση στη θεραπεία. Στις συμμετέχουσες κοινότητες θα παρέχονται εργαλεία και φόρμες αξιολόγησης, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο των ατόμων που αναζητούν αποκατάσταση. Σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση, οι λήπτες φροντίδας θα μείνουν σε έναν ναό για έξι ημέρες και επτά νύχτες για να μάθουν για τους κινδύνους της κατανάλωσης αλκοόλ ενώ λαμβάνουν μαθήματα Βουδιστικής Ντάμμα.

Σύμφωνα με τον Rungarun, αυτή η προσέγγιση βοήθησε άτομα με προβλήματα αλκοόλ σε κοινότητες πιλότων να περιορίσουν την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωναν.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.