Μουσουλμάνοι διπλωμάτες παρατηρούν την ανάπτυξη στις νότιες συνοριακές επαρχίες της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Διπλωμάτες από δέκα μουσουλμανικές χώρες επισκέφθηκαν πρόσφατα τις νότιες συνοριακές επαρχίες της Ταϊλάνδης για να παρακολουθήσουν πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης.

Το Διοικητικό Κέντρο των Νοτίων Συνόρων Επαρχιών (SBPAC) ενημέρωσε τους διπλωμάτες για την πρόοδο που σημειώθηκε στην περιοχή, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας.

Οι νοτιότερες επαρχίες Yala, Pattani και Narathiwat έχουν σημαντικό πληθυσμό ανθρώπων που ακολουθούν την ισλαμική πίστη. Ο Γενικός Γραμματέας του SBPAC Αντιναύαρχος Somkiat Ponprayoon εξήγησε το έργο του κέντρου για τη δημιουργία κοινωνικο-ψυχολογικών διαβεβαιώσεων για την προώθηση μιας ισχυρής πολυπολιτισμικής κοινωνίας και την ενθάρρυνση ειρηνικών επιλύσεων σε τρέχοντα ζητήματα.

Απώτερος στόχος του κέντρου είναι η εξασφάλιση καλών μέσων διαβίωσης για τους κατοίκους και η προστασία της ελευθερίας τους να ζουν σύμφωνα με την ταυτότητα, τις πεποιθήσεις, τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις τους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ο αριθμός των βίαιων επεισοδίων στις νότιες συνοριακές επαρχίες έχει μειωθεί από το 2016. Υπήρξαν 86 αναφερθείσες περιπτώσεις από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έως τον Ιούνιο του 2023, με 33 θανάτους και 110 τραυματισμούς. Τα στοιχεία αυτά αντιπροσωπεύουν μείωση 48% των κρουσμάτων και 69.44% των θανάτων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

Η σταθερή βελτίωση της κατάστασης αποδόθηκε στις προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Οι αρχές της Ταϊλάνδης παραμένουν αισιόδοξες για τη συνεχιζόμενη πρόοδο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.