Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης θα εξετάσει την υπόθεση σχετικά με την ανάδειξη πρωθυπουργού της Πίτα

Ταϊλάνδη -

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης αποκάλυψε ότι εξετάζει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Pita Limjaroenrat, ηγέτης και υποψήφια πρωθυπουργός για το Κόμμα Move Forward, να μην υποβληθεί εκ νέου ως πρωθυπουργός.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Το Γραφείο του Διαμεσολαβητή τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, αποφάσισε να ρωτήσει το Συνταγματικό Δικαστήριο εάν η απόφαση του Κοινοβουλίου να εμποδίσει την εκ νέου υποψηφιότητα της Pita Limjaroenrat, ηγέτη και υποψήφιας πρωθυπουργού του Κόμματος Move Forward, για τη θέση του πρωθυπουργού είναι συνταγματική ή όχι.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο την Τετάρτη 26 Ιουλίουth) έχει εκδώσει ένα έγγραφο σχετικά με μια πρόσφατη συνάντηση. Το έγγραφο αναφέρει ότι την Τρίτη (25 Ιουλίουth) το Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη υπέβαλε αίτημα με σχετικά έγγραφα στο Συνταγματικό Δικαστήριο μέσω ηλεκτρονικής συμπλήρωσης.

Το αίτημα ζητά από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης να εξετάσει εάν μια υποψηφιότητα του κοινοβουλίου για υποψήφιο πρωθυπουργό για δεύτερη φορά είναι συνταγματική ή όχι.

Η υπόθεση εξετάζεται πλέον από το δικαστικό σώμα του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε περαιτέρω ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό αναβάλλεται επί του παρόντος, όπως αναφέραμε εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.