Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Pita τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, έως Κυριακή 23 Ιουλίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης, την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, αποφάσισε να αναστείλει την εκπλήρωση των καθηκόντων του βουλευτή στον αρχηγό του Κόμματος Move Forward και υποψήφια πρωθυπουργό, Pita Limjaroenrat, εν αναμονή της έρευνας για την υπόθεση συμμετοχής του στα ΜΜΕ.

Σε μια ημέρα που ήταν οικτρά απογοητευτική για τους υποστηρικτές του Move Forward Party (MFP) και την υποψήφια πρωθυπουργό Pita Limjaroenrat, ηγέτη του MFP, ανεστάλη από τα καθήκοντά του ως βουλευτής και αρνήθηκε την ευκαιρία για δεύτερη ψηφοφορία για να γίνει Πρωθυπουργός.

Μια άλλη ψηφοφορία, αυτή τη φορά πιθανότατα να ορίσει έναν υποψήφιο Pheu Thai, είναι όπως φαίνεται παρακάτω, έχει προγραμματιστεί προσωρινά για αυτήν την Πέμπτη, 27 Ιουλίου, αλλά μπορεί να καθυστερήσει.

2. Ο πρόεδρος της Βουλής του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης, Wan Muhamad Noor Matha, όρισε την επόμενη ψηφοφορία για τους 30 της Ταϊλάνδηςth πρωθυπουργός για την Πέμπτη 27 Ιουλίουth 2023.

Ο κ. Wan Muhamad είπε την Τετάρτη (19 Ιουλίουth) στη Βουλή ότι η επόμενη ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό θα γίνει στις 27 Ιουλίουth, 2023 έναρξη στις 9.30 π.μ. και μετά.

3. Το Pheu Thai Party, ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος κυβερνητικού συνασπισμού που προσπαθεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, παίρνει τώρα το προβάδισμα στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης αντί του Move Forward Party (MFP), του νικητή των εκλογών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του MFP Chaitawat Tulathon.

Με τα γεγονότα στις αρχές αυτής της εβδομάδας σταθερά αφαιρώντας τη χαρισματική και δημοφιλή υποψήφια Πρωθυπουργό Pita Limjaroenrat από το Κόμμα Move Forward από τον υποψήφιο πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, θέλαμε να παρουσιάσουμε το προφίλ του πιο πιθανού υποψηφίου που θα προταθεί για ψηφοφορία μεταξύ του κοινού κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης.

Ο επιχειρηματίας Srettha Thavisin είναι πιθανό, αλλά όχι εγγυημένο, να είναι ο επόμενος υποψήφιος που θα υποβληθεί στην κοινή ψηφοφορία του κοινοβουλίου για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

4. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε μια πρόταση να επιτρέπεται στους χώρους διασκέδασης να λειτουργούν όλο το 24ωρο μόνο στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου U-Tapao για να τονωθεί ο τουρισμός. Οι αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης και οι εκπρόσωποι των ενώσεων ψυχαγωγίας διευκρίνισαν έκτοτε, αφού η αρχική πρόταση φάνηκε να καλύπτει και την Πατάγια ότι αυτό δεν ισχύει, προς το παρόν.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για αυτήν την ιστορία, αλλά προς το παρόν οι νόμιμες ώρες κλεισίματος στην Πατάγια παραμένουν στις 2:00 π.μ. σε ζώνες ψυχαγωγίας και τα μεσάνυχτα σε μη ψυχαγωγικές περιοχές.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.