Το Μετεωρολογικό Τμήμα προβλέπει ισχυρές βροχοπτώσεις μέχρι την Τρίτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) έχει προβλέψει ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές της Ταϊλάνδης μέχρι την Τρίτη (25 Ιουλίου) και προειδοποίησε το κοινό να προσέχει από ξαφνικές πλημμύρες και υπερχειλίσεις.

Το τμήμα είπε ότι η κοιλάδα των μουσώνων, που καλύπτει τις περισσότερες περιοχές της Ταϊλάνδης, θα προκαλέσει βροχές στα βορειοανατολικά και ανατολικά, καθώς και στη δυτική ακτή στη νότια περιοχή της χώρας. Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί καθώς το κατώφλι μετακινείται σε άλλες χώρες της περιοχής την Τετάρτη (26 Ιουλίου) ή την Πέμπτη (27 Ιουλίου).

Το TMD έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση για σοβαρές καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξαφνικές πλημμύρες και υπερχειλίσεις, ιδιαίτερα κατά μήκος πλωτών οδών και χαμηλών περιοχών. Συνιστάται στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Οι οδηγοί θα πρέπει επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους για να διασφαλίζουν την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των άλλων.

Εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις, η Θάλασσα Ανταμάν και ο άνω κόλπος αναμένεται να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες. Οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών σε αυτές τις περιοχές καλούνται να παραμείνουν στην ξηρά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να ενημερώνονται για τις τελευταίες προγνώσεις καιρού.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.