Ο Pheu Thai θα πρωτοστατήσει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης αντί για το Move Forward

Εθνική -

Το Pheu Thai Party, ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος κυβερνητικού συνασπισμού που προσπαθεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, παίρνει τώρα το προβάδισμα στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης αντί του Move Forward Party (MFP), του νικητή των εκλογών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του MFP Chaitawat Tulathon.

«Έγινε προφανές ότι όλα τα θεσμικά όργανα που υποστηρίζουν τη συντηρητική πλευρά προσπαθούν να εμποδίσουν το Κόμμα Κίνησης Εμπρός (το οποίο είναι προοδευτικό) να σχηματίσει κυβέρνηση». Ο Chitawat είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις 11:00 π.μ., 21 Ιουλίου 2023.

Ο Τσιταβάτ συνέχισε, «Το κύριο ζήτημα του Κόμματος Κίνησης Εμπρός που υποστηρίζει την τροποποίηση του νόμου lèse-majesté χρησιμοποιείται για να καταστείλει την επιλογή του λαού. Η Γερουσία το χρησιμοποιεί ως λόγο για να μην ψηφίσει τον υποψήφιο που κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων. Το Κοινοβούλιο χρησιμοποίησε επίσης έναν κοινοβουλευτικό κανονισμό με τρόπο που έρχεται σε αντίθεση με τον χάρτη».

Στις 19 Ιουλίου, το Κοινοβούλιο ψήφισε για να απορρίψει την εκ νέου υποψηφιότητα της Pita Limjaroenrat, της μοναδικής υποψήφιας πρωθυπουργού του MFP, ως πρωθυπουργού επικαλούμενη κοινοβουλευτικό κανονισμό. Επίσης, τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του από το Συνταγματικό Δικαστήριο για την υπόθεση της συμμετοχής του στα ΜΜΕ την ίδια ημέρα.

«Ωστόσο, αν και ο Πίτα δεν μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης από τον σημερινό συνασπισμό δεν θα πετύχει», πρόσθεσε ο Τσιταβάτ.

«Ο απώτερος στόχος του Κόμματος Κίνηση Εμπρός παραμένει η ίδρυση μιας κυβέρνησης που θα θέσει τέλος στον κύκλο διαδοχής της εξουσίας της συντηρητικής κυβέρνησης που σχετίζεται με τη χούντα. Ως εκ τούτου, το Κόμμα Move Forward θα δώσει την ευκαιρία στο Pheu Thai Party να ηγηθεί της κυβέρνησης, μαζί με άλλα επτά κόμματα».

Ο Τσιταβάτ είπε στην επόμενη ψηφοφορία για τον Πρωθυπουργό στις 27 Ιουλίου, ο Pheu Thai θα είναι αυτός που θα προτείνει έναν υποψήφιο, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Srettha Thavisin. Ο Pheu Thai, εν τω μεταξύ, το έχει επιβεβαιώσει ακόμη, αλλά είπε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά από μια μεγάλη κομματική συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουλίου.
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.