Ανησυχία για πιθανές διαμαρτυρίες εκφράζει ο πρωθυπουργός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εξέφρασε τις ανησυχίες του για πιθανές πολιτικές διαμαρτυρίες αυτή την εβδομάδα.

Οι διαδηλώσεις, που αναμένεται να συγκεντρώσουν πλήθη τόσο από τις υπέρ όσο και από τις αντικυβερνητικές παρατάξεις μπροστά από το συγκρότημα της Βουλής, έχουν προκαλέσει ανησυχίες για πιθανή σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον υπουργό που είναι προσαρτημένος στο γραφείο του πρωθυπουργού Thanakorn Wangboonkongchana, ο πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha ζήτησε από τους αξιωματούχους να διασφαλίσουν την ομαλή διαχείριση των συγκεντρώσεων. Πρωταρχικό του μέλημα είναι να αποτρέψει οποιαδήποτε παράταξη παραβιάζει το νόμο και να διατηρήσει την ειρήνη, προτρέποντας τα πάντα να προχωρήσουν με τις κατάλληλες διαδικασίες.

Επιπλέον, ο Thanakorn τόνισε ότι ο στρατηγός Prayut επιθυμούσε να αποφύγει την κλιμάκωση των εθνικών εντάσεων. Τονίζοντας ότι η Ταϊλάνδη εργάζεται σκληρά για την επίτευξη σταθερότητας τα τελευταία 8-9 χρόνια, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ζήτησε ένα ειρηνικό πολιτικό κλίμα και προοδευτικό κίνημα.

Σχετικά με την επιλογή του Πρωθυπουργού, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί σε τρίτο γύρο, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν εξέφρασε συγκεκριμένες ανησυχίες και πιστεύει ότι οι πολιτικές διεργασίες θα εξελιχθούν σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό μηχανισμό. Σε περίπτωση αποτυχίας του κορυφαίου κόμματος, θα σχηματίσουν την κυβέρνηση το δεύτερο ή το τρίτο κόμμα.

Επιπλέον, ο στρατηγός Prayut εξέφρασε ανησυχία για εκφοβισμό μεταξύ ορισμένων πολιτών. Είπε ότι φοβάται ότι τέτοιες καταστάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω διχασμούς εντός του έθνους και έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθήσουν και να διαχειριστούν το θέμα στενά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε την περίπτωση ενός γερουσιαστή που στοχοποιήθηκε στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας πώς αυτά τα ζητήματα συχνά εξαπλώνονται περαιτέρω στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δυνητικά οδηγούν σε περισσότερες διαμάχες και συγκρούσεις.

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο και στις σχετικές υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν αμέσως αυτές τις ανησυχίες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.