Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ταϊλάνδης και της Ρωσίας συναντώνται στο Πουκέτ για να συζητήσουν περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο υπηρεσιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ντον Πραμουντουινάι είχε συνάντηση με τον επισκέπτη Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο νότιο νησί Πουκέτ το Σάββατο (15 Ιουλίου).

Ο Λαβρόφ βρέθηκε στο Πουκέτ για να προεδρεύσει των εγκαινίων του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στο θέρετρο της Ταϊλάνδης.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι δύο πλευρές είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων τρόπων αύξησης του εμπορίου και ενίσχυσης της συνεργασίας στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία (STI), τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

Επιπλέον, εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την έναρξη διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (ΣΕΣ) μεταξύ της Ταϊλάνδης και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ) με την πρώτη ευκαιρία.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι οι δύο ανώτεροι διπλωμάτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, όπως η κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την Ουκρανία και τη Μιανμάρ.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.