Συνελήφθη άνδρας από το Πουκέτ επειδή πούλησε προσωπικές πληροφορίες 2,000,000 ατόμων σε απατεώνες

Πουκέτ -

Ένας άνδρας από το Πουκέτ συνελήφθη αφού παραδέχτηκε ότι πούλησε τα προσωπικά στοιχεία 2,000,000 ατόμων σε απατεώνες.

Ο συνταγματάρχης Thapakorn Hanumart του Γραφείου Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε στο Phuket Express ότι το πρωί της Παρασκευής (14 Ιουλίουth) συνέλαβαν έναν άνδρα που ονομαζόταν μόνο ο κ. Padungkiet, 28 ετών. Η σύλληψη έγινε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Πουκέτ για τον κ. Padungkiet.

Συνελήφθη στο Τρανγκ και μεταφέρθηκε πίσω στο Πουκέτ. Η αστυνομία του κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τραπεζικά βιβλία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ο Padungkiet παραδέχτηκε στους αξιωματικούς ότι είχε αποφοιτήσει από ένα πανεπιστήμιο με κατεύθυνση στη μηχανική υπολογιστών και έκτοτε διαχειριζόταν διαδικτυακούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι είναι παράνομοι στην Ταϊλάνδη. Μετά από αυτό, αγόρασε και έκλεψε προσωπικές πληροφορίες από τους πελάτες του διαδικτυακού τζόγου, σε σύνολο 2,000,000 ατόμων μόνο για περίπου 8,000 μπατ. Πούλησε αυτές τις πληροφορίες σε απατεώνες στο Διαδίκτυο και λάμβανε περίπου 50,000 μπατ το μήνα για αυτές τις πληροφορίες.

Το Padungkiet αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης μέσω της κυκλοφορίας ψεύτικων πληροφοριών στο διαδίκτυο που προκαλούν παραβιάσεις της ασφάλειας στην εθνική ασφάλεια και σε άτομα, πείθοντας άλλους να συμμετάσχουν σε ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και αποκαλύπτοντας προσωπικές πληροφορίες σε άλλους.

Παραμένει υπό κράτηση μέχρι την ώρα του Τύπου.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.