Η NACC απορρίπτει τις κατηγορίες για την υπόθεση διαφθοράς της Thai Airways

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thai Airways

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACC) απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Thaksin Shinawatra και τριών άλλων σε υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με την απόκτηση 10 αεροσκαφών Airbus από την Thai Airways International (THAI) μεταξύ 2003 και 2004.

Σύμφωνα με συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Pichet Sathirachawal, το NACC απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ίδιου, του πρώην πρωθυπουργού, του πρώην προέδρου της THAI Kanok Abhiradee και του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της THAI Thanong Bidaya.

Τα τέσσερα άτομα κατηγορήθηκαν αρχικά ότι δεν εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους στη διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών, η οποία ομάδα ερευνητών πίστευε ότι ήταν κακοδιαχείριση και συνεπαγόταν ανήθικες πράξεις. Οι ισχυρισμοί αυτοί φέρονται να είχαν ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση των χρεών της THAI, επιτείνοντας τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα της αεροπορικής εταιρείας.

Μεταξύ 2002 και 2004, το υπουργικό συμβούλιο του πρώην πρωθυπουργού ενέκρινε την πρόταση της THAI να αγοράσει δέκα αεροσκάφη A340-500 και A340-600 για συνολική αξία 53.5 δισεκατομμυρίων μπατ. Το σχέδιο προμήθειας υποβλήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον πρώην υπουργό βιομηχανίας Suriya Jungrungreangkit εκείνη την εποχή, όπως αποκαλύφθηκε σε μια έκθεση έρευνας. Ο πρώην υπουργός βιομηχανίας απομακρύνθηκε από την έρευνα αφού στοιχεία έπεισαν την επιτροπή ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην αγορά των δέκα αεροπλάνων από την THAI.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.