Ανώτερος αξιωματικός μετανάστευσης της Ταϊλάνδης υπόσχεται να καθαρίσει τη χώρα από όλους τους παραμονές εντός τριών μηνών

Εθνική -

Επίτροπος του Γραφείου Μετανάστευσης Πολ. Ο υποστράτηγος Pakphumpipat Sajjaphan πραγματοποίησε ένα σεμινάριο την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, για να εξοπλίσει τους αξιωματικούς μετανάστευσης με τις απαραίτητες δεξιότητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της υπέρβασης της διαμονής.

Η υπέρβαση διαμονής είναι όταν κάποιος μένει μετά την ημερομηνία της νόμιμης βίζας χωρίς άδεια από την Ταϊλανδική Μετανάστευση.

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο αριθμός των ατόμων που υπερβαίνουν τη διαμονή τους θα πρέπει να μειωθεί στο μηδέν, καθώς είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης, Pol. είπε ο υποστράτηγος Pakphumpipat.

Πρόσθεσε ότι το γραφείο μετανάστευσης θα αναπτύξει επίσης πολύπλοκες ερευνητικές στρατηγικές για να επιτύχει αυτόν τον μηδενικό στόχο, εστιάζοντας στην εξάρθρωση δικτύων που εμπλέκονται στη λαθραία διακίνηση ξένων ατόμων στη χώρα.

Οι αξιωματικοί μετανάστευσης θα αναπτύσσονται τακτικά για να διενεργούν επιτόπιους ελέγχους διαβατηρίων σε χώρους, ειδικά σε χώρους διασκέδασης σε όλη τη χώρα, και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναφέρουν τη διαμονή αλλοδαπών ατόμων στους αξιωματικούς. Η νομοθεσία της Ταϊλάνδης επιτρέπει τυχαίους ελέγχους αλλοδαπών υπηκόων για να διασφαλιστεί ότι διαμένουν νόμιμα στο Βασίλειο. Είναι επίσης νόμος να υπάρχει νομική ταυτοποίηση στο πρόσωπό του ανά πάσα στιγμή.

Πολ. Ο υποστράτηγος Pakphumpipat πίστευε ότι στο μέλλον, η βάση δεδομένων του Γραφείου Μετανάστευσης για τους αλλοδαπούς εντός του Βασιλείου θα ενισχυόταν πολύ.

Αυτό θα επέτρεπε στους αξιωματικούς μετανάστευσης και τους αστυνομικούς να μπορούν να παρακολουθούν αλλοδαπά άτομα εάν χάθηκαν ή είχαν διαπράξει κάποιο έγκλημα εντός 1-2 ημερών, είπε.

Το σχέδιο θα χρησιμοποιεί επίσης έξυπνα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κάμερας συνδεδεμένη με τη βάση δεδομένων μετανάστευσης της Ταϊλάνδης που θα σαρώνει συνεχώς τα πρόσωπα των πεζών και των παρευρισκομένων για να αναγνωρίζει αυτούς που παραμείνουν. Αυτή η τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές που είχαν επίσης πολλά προβλήματα με την υπερβολική διαμονή, όπως το Πουκέτ και η Πατάγια.

Οι κυρώσεις για την υπέρβαση της διαμονής διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο παραμονής, αλλά συχνά περιλαμβάνουν απέλαση με έξοδα παραμονής, πρόστιμα, μαύρη λίστα και κράτηση στο Κέντρο Κράτησης Μετανάστευσης στη Μπανγκόκ μέχρι να απελαθεί κάποιος.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.