Η αστυνομία της Patong διερευνά καταγγελίες για αλλοδαπούς κουρείς

Πατόνγκ –

Η αστυνομία της Πατόνγκ διερεύνησε μετά από καταγγελίες ότι αλλοδαποί έκαναν απαγορευμένες δουλειές ως κουρείς και εργάτες σε σαλόνια.

Η αστυνομία της Patong είπε στο Phuket Express ότι την Τετάρτη (5 Ιουλίουth), επιθεώρησαν ένα κουρείο στο Soi Saen Sabai. Ο ιδιοκτήτης και όλο το προσωπικό ήταν Ταϊλανδοί.

Επιθεωρήθηκαν άλλα πέντε κουρεία στο Σόι Μπαν Σαν. Δύο από αυτά ήταν κλειστά. Βρέθηκαν άλλα τρία καταστήματα με Ταϊλανδούς ιδιοκτήτες και προσωπικό Ταϊλανδού κουρέα. Ωστόσο, τρεις μετανάστες εργάτες βρέθηκαν χωρίς άδεια εργασίας.

Η αστυνομία της Patong κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιθεώρηση δεν εντόπισε αλλοδαπούς να εργάζονται ως κουρείς ή εργάτες κομμωτηρίου, αλλά θα λάμβανε μέτρα για τους μετανάστες εργάτες.

Το Phuket Express σημειώνει ότι οι κουρείς και οι εργαζόμενοι στα σαλόνια είναι προστατευόμενο επάγγελμα της Ταϊλάνδης και οι αλλοδαποί δεν μπορούν να εργαστούν σε αυτόν τον τομέα ή να λάβουν άδειες εργασίας για να το κάνουν.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.